Månadens medarbetare – Emma Sjödin

Emma Sjödin är 23 år och en av våra medarbetare i Östersund. Hon studerar heltid samtidigt som hon jobbar som instruktör och personlig tränare. Det är många bollar i luften och saker på agendan – precis som Emma vill ha det.

Strax utanför Östersund bor Emma med sin sambo och hund. Samtidigt som hon jobbar som personlig tränare och instruktör på STC Storsjöstrand pluggar hon heltid till socionom. Även om det är både tids- och energikrävande att studera är det alltid med en positiv känsla som Emma kliver på sina arbetspass på STC.

– Det är alltid underbart och värt det varje gång, även om det ibland kan vara tufft att plugga samtidigt. Jag har alltid varit en person som vill ha många bollar i luften, så det passar mig väldigt bra att kunna kombinera plugg och jobb.

Hon började sin resa inom STC i receptionen, men nuförtiden hittar du henne som instruktör på STC HIIT-klasser eller som personlig tränare. Hon håller också klasser i det nya konceptet Functional 3D och är coach i livsstilsprogrammet Weight Trainer.

Vad är det bästa med ditt jobb? – Helt klart alla kunder vi har. Att se glädjen hos dem är fantastisk. Jag kör mycket skadeinriktad träning som PT, och att se någon komma in med mycket smärta för att sedan bli helt smärtfri är så häftigt!

Vad vill du ge för tips till den som har svårt att komma igång med träningen? – Att komma ihåg att det är det lilla som räknas. Många tänker att det krävs en rivstart, träna 5 dagar i veckan och kötta på. Det kan funka för vissa men oftast blir det för mycket för kroppen, träningsvärken blir outhärdlig och det roliga överskuggas av det jobbiga. Försök hitta träning som är hållbar för dig, och hitta till känslan av att ha kul. Det tar tid för både kroppen och hjärnan att lära sig och få in träning som rutin, låt det ta den tid det tar. 10 minuters rörelse är bättre än ingen rörelse!

När Emma håller sina PT-pass är det tydligt att träningen är individuell och att allt inte funkar för alla när det handlar om att hålla i träningen över tid. Vad som är en tydlig gemensam nämnare är däremot att alla har hittat det roliga i sin träning, och en rutin som passar i deras vardag.

Fem snabba… Favoritövning: Det måste nog bli marklyft. Bästa frukost: Jag är en sån periodare! Men just nu äter jag havregrynsgröt med proteinpulver och massa bär. Nästa mål du vill uppnå: Att kunna fortsätta jobba som jag gör och samtidigt få ihop det med skolan. Att hitta balansen där. Drömresmål: Jag och min sambo vill åka till Bali när jag har pluggat klart. Annars Island, det har alltid varit en plats jag vill åka till. Vad motiverar dig: Att se lycka hos andra, kort och gott.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.