Månadens medarbetare – Frida Dahl

Hon flyttade från Stockholm till Åre 2019, för kärlekens skull. Ett beslut hon givetvis aldrig ångrat. Frida Dahl är energiknippet som trivs lika bra på gymmet som med skidor i snön.

Med två föräldrar som skidlärare blev det naturligtvis mycket skidor och vintersport redan under barndomen. Ett aktivt liv, som följde med och fortsatte upp i vuxen ålder. Frida Dahl har arbetat med träning och hälsa hela sitt yrkesliv. Under sina 35 levnadsår har hon bland mycket annat drivit PT-verksamhet i egen regi, jobbat med crossfit, bott i Zürich och jobbat säsong vid Riksgränsen som massageterapeut.

– Jag gillar att ha många bollar i luften och är obotlig optimist. På STC här i Åre är jag personlig tränare, jobbar i reception, håller i pass för både gruppträning och företag samt håller i vårt Weight Trainer-koncept. Det ger väldigt mycket energi tillbaka att jobba i en så här glädjefylld miljö, berättar Frida.

Just glädjen är ett återkommande tema, som verkligen tycks vara smittande i Fridas fall. Hon lyfter både arbetsplats, kollegor och alla kunder som hon dagligen möter och får möjlighet att vägleda till en bättre hälsa.

– Det är kul att få vara en del av människors resor mot att må bra och bli starkare. Att få guida andra att nå sina mål och se deras resultat ger väldigt mycket tillbaka.

Du jobbar en del med ert Weight Trainer-program, hur skulle du beskriva det konceptet?

– Det sticker ut, och det jag gillar med konceptet är att upplägget är så genomarbetat. För mig blir det lätt att göra ett bra jobb och hjälpa deltagarna att nå så fina resultat. Det är häftigt att se någon som inte tränat på 17 år lyckas få till en så stor fysisk och psykisk förändring. Under programmet inser deltagarna att det handlar om en inställning till sig själv.

För en vinterälskare fylls fritiden såklart av mycket utomhusaktiviteter, bland annat blir det en hel del pulkaåkning med Fridas och sambons 1,5-åriga son. Och självklart skidor. Både alpint och i längdspåren. Och det var ju faktiskt tack vare skidorna som hon träffade kärleken…

– Jag var på skidresa i Japan när jag träffade min sambo Magnus. Efter ett års distansförhållande så dök möjligheten upp att flytta upp och jobba här i Åre, vilket var den perfekta mixen för min del. Jag njuter av den fantastiska naturen, det är här jag kopplar bort och hämtar energi, avslutar Frida.

Fem snabba: Favoritpass på STC: STC HIIT 45, variationen och mixen av kondition och styrka gillar jag Favoritövning: Enbensböj, med hantlar eller boll. En bra övning för alla skidåkare. Träningsmat, fisk eller kött: Kött, en bra köttfärssås kan du göra mycket med. Favoritmusik under träning: Jag lyssnar mycket på house, högt tempo och bra energi. Stad eller skog: Jag älskar mixen av båda, men måste säga skogen.

Läs mer om personlig träning på STC här >

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.