Månadens medarbetare – Ida Johansson

Månadens medarbetare har minst sagt många strängar på sin lyra! Förutom att hon är anläggningsansvarig håller hon både i gruppträningspass och hjälper medlemmar att nå sina hälsomål genom STC Livsstilsprogram.

Med en lång bakgrund inom frisöryrket kände Ida en dag att det var dags för något nytt. Intresset för träning och hälsa hade alltid funnits där, men under pandemin växte det sig större, och när STC annonserade ut en tjänst som anläggningsansvarig i Borås tvekade hon inte på att söka.

– Jag hittade ny motivation och fick till bra träningsrutiner under pandemin, vilket gjorde att tjänsten lät ännu intressantare. Jag hade samtidigt en tanke om att jag skulle vilja bli instruktör och hjälpa människor med sina träningsmål, berättar Ida.

Och idag jobbar Ida som just instruktör – bland annat. Förutom att hon sköter den dagliga driften och ser till att gymmen i Borås håller toppkvalitet, leder hon även STCs intervallbaserade Functional-pass. Sedan förra sommaren har hon dessutom lett deltagare i STC Livsstilsprogram.

Vad gillar du mest med att vara instruktör? – Framför allt är det att jag får möjlighet att hjälpa andra att må bra. Man möter ofta samma personer på passen, vilket är superkul eftersom det blir ett kvitto på att de uppskattar träningen. Jag känner att jag verkligen vuxit in i rollen, och framöver hoppas jag få möjlighet att kunna utvecklas ännu mer som instruktör och testa att hålla i fler typer av pass, berättar Ida.

Nu är det snart sommar och många vill komma igång och träna. Har du något tips som kan underlätta? – Om man är helt ny och behöver få igång motivationen tycker jag att man ska satsa på gruppträningspass. Där behöver man inte tänka så mycket själv, utan man följer ledaren och kör på. Sedan kan man med fördel inspireras av övningarna och bygga ihop sitt eget pass när man väl känner sig redo.

Tre snabba: Bästa endorfinhöjaren: Löpning. Favoritsmellanmål: Det brukar bli en del proteinbars. Livsnjutning för dig: Min sambo och jag har en skåpbil som vi byggt om till en husbil. Att få resa runt i Sveriges natur med den och bara kunna öppna dörrarna ut mot vattnet eller skog är helt klart livsnjutning för mig.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.