Månadens medarbetare – Jonas Sundberg

Som servicetekniker ansvarar Jonas för att se till att våra maskiner och utrustning håller hög kvalitet och att klubbarna är i toppskick. Men vem är egentligen mannen bakom verktygen och varför valde han att ansluta sig till STC?

På ett sätt är Jonas Sundberg relativt ny på jobbet med sina 5 månader på STC. Men med över 17 års erfarenhet inom maskinunderhåll är Jonas en sann veteran. Han är väl bekant med gymvärlden och har arbetat med allt från service till reparationer sedan 2006. Det är inte bara yrkeslivet som präglas av träning – Jonas har själv varit en hängiven träningsentusiast i årtionden och tränar regelbundet. Med ett eget hemmagym och en bakgrund som gruppträningsledare och utbildad gyminstruktör, är träning en självklar del av hans liv.

Det var bra tajming som gjorde att Jonas bytte jobb till STC. Han tyckte att han spenderade för många timmar i bilen så när han fick höra att STC behövde förstärkning på en mindre region väcktes intresset. Idag ansvarar Jonas för 17 gym i norra region väst vilket innefattar Kungälv till Munkedal, Orust, Tjörn, Lilla Edet och Älvängen. För honom är det viktigt att vara effektiv för att säkerställa att klubbarna är i bästa möjliga skick.

– Jag försöker alltid göra prioriteringar över vad som är viktigast och mest gynnsamt för våra medlemmar. Är det ett latsdrag i Nödinge som gått sönder går det före ett löpband i Älvängen eftersom det finns fler löpband på gymmet i Älvängen men bara ett latsdrag i Nödinge till exempel.

Som servicetekniker ser Jonas till att maskinerna på klubbarna fungerar som de ska. Det handlar om att reparera trasiga maskiner men framför allt att förebygga genom regelbunden service. Enklare underhåll av lokalerna är också något som Jonas hjälper till med. Det kan handla om att fixa papperskorgar som rivits ner eller liknande.

Jonas säger att han trivs väldigt bra i sin nuvarande roll och nämner "frihet under ansvar" som en av de bästa delarna av sitt jobb. Han uppskattar sina goa kollegor, roliga arbetsuppgifter och att det alltid finns att göra. Nu är planen att landa och förvalta sitt jobb på bästa sätt.

– Jag har jobbat i branschen i många år och har testat många olika ingångar och roller. Jag har inga planer på att förändra min roll utan nu vill jag fokusera på att effektivisera mitt jobb och skapa en skönare vardag.

3 snabba Favoritsnacks: Nötter och en kall öl I öronen på gymmet: En tung lista med blandade rocklåtar Vad gör du utanför jobbet: Snickrar och fixar hemma

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.