Månadens medarbetare – Katarina Ritzén

Katarina Ritzén arbetar idag som platschef och gruppträningsansvarig för STCs gym i Tibro, Karlsborg och Hjo. Hon började sin karriär på en mindre gymkedja i Göteborg, men flyttade till Hjo 2011 och började på gymmet där som idag är en del av STC. Hon har sedan dess hunnit testa många olika roller som instruktör, receptionist, gruppträningsansvarig och driftansvarig och därmed samlat på sig en gedigen kunskap och erfarenhet som hon har stor nytta av idag.

Innan Katarina började i gymbranschen utbildade hon sig till damskräddare och har testat på yrken som sömmerska, städerska och olika roller inom både café och restaurang. Katarina beskriver att det som är roligast med sitt jobb idag är mötet med alla medlemmar och variationen i arbetsuppgifter, att hon får jobba med allt från gruppträning, stå i receptionen, jobba administrativt, samt vara delaktig i så många olika steg i organisationen.

Utanför jobbet går mycket tid till barnen (10 och 12 år) och deras aktiviteter. Katarina berättar att hon verkligen finner glädje i att få vara med som publik och funktionär. När hon vill göra något helt för sig själv lyssnar hon gärna på "krim-pod" och lägger 1000-bitarspussel.

Vilka är dina tre största anledningar till att du jobbar på STC? – Utveckling, för mig som person men också att få vara med och vara delaktig i ett företag som hela tiden växer och utvecklas. Utmaning, nästan varje dag ställs jag inför något som jag inte redan kan. Där jag behöver gå utanför min comfortzone, ibland sticker jag bara ut en lilltå utanför och ibland känns det som jag är ute och klampar i ett helt annat universum. Kollegor, jag har fantastiska människor omkring mig som jag får äran att jobba med varje dag. Människor som drivs av glädjen i att ge andra människor service i receptionen, upplevelsen i gruppträningssalen, utmaningarna i Livsstilsprogrammet, listan kan göras lång. Men de är alla människor som jag tror drivs av tron på att faktiskt göra skillnad i andra människors liv, säger Katarina.

Hur skulle du beskriva ditt kluster, Hjo, Tibro och Karlsborg? – Det är tre mindre kommuner som tillsammans erbjuder fyra helt olika gym. STC Tibro Storgatan är en obemannad äldre träningsanläggning med ett brett utbud av maskiner. I Karlsborg har vi en liten mysig klubb med lite bemanning och gruppträning, därefter tar vi klivet till Hjo, ett relativt stort och superfräscht gym med ett stort utbud. Många rum där man lyckats att väva ihop ”STC-utseendet” med känsla av trästaden Hjo. Vilket gym har en kakelugn i loungen? Det har vi i Hjo! Det senaste tillskottet är STC Tibro Norra Rydsgatan som hade premiär i slutet på 2022 och är ett imponerande gym med stora ljusinsläpp, högt i tak och erbjuder allt man kan tänka sig för sin gym-, kondition- och gruppträning, säger Katarina.

Idag tränar ca 19% av Tibros invånare på STC i Tibro

Katarina tror att framgången beror på flera anledningar. – Tibro är kommun med oerhört mycket idrottsföreningar. Man gillar att träna och rör på sig här. Den nya gymmet ligger strategiskt bättre än den äldre vi har. Gymmet ligger i förbifarten för många som bor i Karlsborg och jobbar i Skövde som tar träningen på vägen. Det kommer också folk från mindre orter omkring. Vi har ett brett utbud som passar väldigt många olika typer av människor, inte bara som lokal och olika pass utan också i personligheterna hos oss som jobbar här.

När Katarina själv tränar väljer hon gruppträningen. Hon beskriver sig som en allätare, men ofta väljer hon yoga för att det passar bra för hennes rygg och höfter som hon hade en del problem med. Just nu är Les Mills Shapes en stor favorit också, ett underbart pass som fungerar fint för mig!

Vilket gruppträningspass skulle du rekommendera till en person som är helt ny på gymmet? – STC Core, ett pass som alla kan vara med på. Det går lite långsammare i jämförelse med Les Mills Core. Personen får börja med att träna upp sin coremuskulatur, "kärnan" som de sedan har nytta av i all annan träning de vill göra. De får en bra grund att stå på, menar Katarina.

Katarinas fem ledarskapstips:

  • Behåll lugnet
  • Ta tag i saker direkt, EN sak i taget.
  • Ödmjukhet
  • Lyssna
  • Följ upp

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.