Månadens medarbetare – Kjell Söderberg

Det finns ett stort gäng stjärnor som varje dag ser till att STCs medlemmar får den bästa möjliga träningsupplevelsen: receptionister, instruktörer och personliga tränare – för att nämna några. Men sedan finns det de lite mer osynliga hjältarna som verkar bakom kulisserna. En av dem är serviceteknikern Kjell Söderberg – månadens medarbetare.

Kjell, 57, har en lång bakgrund inom yrket som servicetekniker. I drygt sexton år har han arbetat med alltifrån underhåll och montering till felsökning och installationer på olika företag, något han trivts väldigt bra med. För nästan exakt ett år sedan började han arbeta för STC, vilket han menar är något av det bästa han gjort.

– En dag såg jag att en vän till mig hade publicerat ett inlägg om att STC sökte nya kollegor, och på den vägen är det. Att jag sökte är nog det bästa beslut jag fattat på många år, säger Kjell.

Totalt är det 16 personer som arbetar som servicetekniker inom STCs olika distrikt. På gymmen i region Väst är det Kjell och hans kollega Adam som ansvarar för driften.

Hur ser en arbetsdag ut för dig? – Arbetsuppgifterna varierar, men i stort sett ser vi till att gymmen rullar på, är säkra för medlemmarna och att allt fungerar som det ska. Vi lagar och installerar maskiner, fixar duschar, målar om och sköter annat serviceunderhåll. Det är både omväxlande och roligt, och dessutom får jag träffa många trevliga människor.

Vid nyetableringar av STC-gym är det Kjell och hans kollegor som ser till att maskiner och inredning kommer på plats inför premiäröppning. Då samlas hela gänget ett par dagar för ett gemensamt krafttag, vilket enligt Kjell är ett uppskattat tillfälle där han får möjlighet att träffa sina kollegor.

– Det är jättetrevligt att få möjlighet att umgås med sina kollegor från andra delar av landet. Vi har en väldigt fin sammanhållning och brukar ofta ringa varandra för att höra hur allt går, bolla olika utmaningar vi stöter på, och ge varandra tips.

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på STC? – Arbetsmiljön, sammanhållningen med medarbetarna och utmaningarna som man ställs inför dagligen. Man sätts på prov varje dag och lär sig alltid något nytt trots att man arbetat med detta så pass länge.

Slutligen, hur känns det att ha blivit utnämnd till månadens medarbetare? – Det känns stort och hedervärt. Det är nog höjdpunkten i mitt yrkesliv. Att man får den här typen av uppskattning betyder väldigt mycket. Det är lite det som symboliserar STC tycker jag. Det kostar ingenting att uppskatta varandra, det gör en lite större och starkare.

Fem snabba: Favoritsnacks: Alla sorters nötter. Bästa dagen på veckan: Måndagar, då är man utvilad och full av energi. Vad gör du när du inte jobbar? Jag pysslar gärna hemma i huset och i trädgården. Vad ser du fram emot i höst? Helgresan till Tallinn med min sambo. Favoritträningspass: Bodypump, då får man både styrka och flås!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.