Månadens medarbetare – Linn Eriksson

Hon är norrlänningen som flyttade till Skåne och tack vare kärleken nu bor i Värmland. Linn Eriksson har varit platschef på STC i Kristinehamn sedan gymmet öppnade. – Därför ligger det mig extra varmt om hjärtat, förklarar hon.

Tjänsten som platschef och gruppträningsansvarig har hon haft sedan november 2019. Dessutom är hon sedan i höstas gruppträningsansvarig för Karlstad Kasernhöjden och Kil. En vardag full av högt tempo, med andra ord. Men arbetsbördan och uppgifterna är precis på den nivån som Linn önskar.

– Jag har alltid gillat att hålla igång. Träningen är från början min hobby och nu har det även blivit mitt jobb, vilket passar mig perfekt, säger Linn.

Uppväxten innehöll mycket idrott i en sportintresserad familj. Född i Luleå så har ishockeyn en ofrånkomlig plats i vardagen. Linn läste Idrottprogrammet i gymnasiet, med inriktning Hälsa och Friskvård. Redan där fick hon lära sig att hålla i pass. Åren efter studenten innehöll mycket. Som att bo i London en längre period, vara reseledare i Thailand samt backpacka och se större delen av jordklotet. Som 25-åring landade hon i Helsingborg och började plugga kandidatprogrammet Service management.

– Redan i Helsingborg var det en instruktör som frågade ”har du aldrig funderat på att själv bli instruktör?” när jag tränade, där föddes den tanken. En midsommar hos sambons familj sa svärfar ”de ska öppna ett nytt gym här i Kristinehamn, du borde söka en tjänst där”. Mycket riktigt, kort därefter lade STC ut en tjänst. Så saker och ting hänger verkligen ihop.

Frågan vad som är roligast med jobbet har såklart ett självklart svar, för någon med lyxen att jobba med sitt fritidsintresse. Linn lyfter även gemenskapen på arbetsplatsen, som både håller ihop och motiverar.

– Det är så häftigt att se utvecklingen som mitt team har gjort. Jag drivs av att se personalen och hur de vuxit tillsammans som ett team. Dessutom är jag som sagt även instruktör, vilket gör att jag möter och kan motivera våra härliga medlemmar. Just möten med människor ger så otroligt mycket, vilket jag tack vare STC får dagligen.

Nomaden Linn har idag hittat lugnet i Värmland. Med villa, Volvo (okej, en Kia) och vovve. Fritiden tillägnas dock fortsatt mycket träning. Tillsammans med sambon och träningskompisar kör de flera pass i veckan, då det är crossfit-inspirerad träning som gäller.

– Min lillebror jobbar även han med träning och gör egna programmeringar, så vi kör ofta hans träningsscheman. Det blir långa dagar på klubben med andra ord, men STC är mitt andra hem och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt, säger Linn.

Fem snabba: Bästa passet? Les Mills Sprint, om jag måste välja. Bästa träningsmaten? En pasta efter ett hårt pass sitter alltid perfekt. Bästa träningsmusiken? Allt med högt tempo. Morgon eller kväll? Morgon. Jag lägger mig hellre lite tidigare. Afterski eller hemmakväll? Hemmakväll.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.