Månadens medarbetare – Matilda Krüger

Hon är ny i sin roll som HR-specialist, men är samtidigt en erfaren STC-medarbetare. Matilda Krüger är inne på sitt tionde år inom STC-familjen och trivs fortfarande lika bra.

Resan inom STC började direkt efter studenten. Vid sidan av vikariat inom hemtjänst och på äldreboenden arbetade Matilda som personlig tränare. Eftersom träning varit en del av hennes livsstil sedan barnsben blev steget från att träna till att bli instruktör ganska kort och smidigt. Hon vidareutbildade sig till personalvetare, med deltidstjänst på STCs HR-avdelning under studietiden. Detta resulterade i en heltidstjänst efter examen och innan sommaren 2022 klev hon in som HR-specialist.

- Från början ville jag prova på en helt annan arbetsplats under praktiken och inte STC. Men alternativen var få mitt under pandemin, så det blev HR-avdelningen här på STC. Vilket jag är väldigt glad över idag, berättar Matilda.

Jobbet inom HR är varierande, med många bollar i luften. Dels agerar Matilda chefsstöd i personalfrågor, dels kompetensutveckling och arbetsmiljö. Dessutom blir det mycket fokus på rekryteringar till företaget, för att hitta nya och hungriga talanger. Matilda håller även i utbildningar inom rekryteringsfrågor.

- Vi jobbar såklart också kontinuerligt med att vara en så bra och attraktiv arbetsplats som möjligt. Analysera och utvärdera medarbetarundersökningar, till exempel. För att kunna bli ännu lite bättre som företag, säger Matilda.

Träning har som sagt alltid funnits med i bilden. Barndomens lagsporter ersattes senare med individuell träning. Faktum är att Matilda hittills aldrig haft ett längre träningsuppehåll. Trail-lopp och OCR (Obstacle Course Racing) är det stora intresset, där ambitionerna alltid varit höga.

- Jag tävlade faktiskt i OCR World Championship i London 2019, det var riktigt häftigt. Det är inget officiellt mästerskap och sporten är ganska liten, men det var ändå stort att kunna prestera på elitnivå.

Den närmsta framtiden kommer dock huvudfokus ligga på familjelivet. Matilda stämplade ut på föräldraledighet i oktober, eftersom hon och sambo väntade tillökning. Fokus ligger istället på det nybyggda huset utanför Kungälv, med mysiga hemmakvällar tillsammans med familj och katt. Träning och löpning får anpassas därefter.

- Jag hoppas kunna springa snart, när kroppen tillåter. Förhoppningen är att även kunna blanda in lite styrketräning på gymmet, då är jag nöjd. Men det är bara att testa sig fram längs vägen, se vad kroppen orkar. Det är skönt att ha stämplat ut på föräldraledighet, samtidigt som jag är peppad att komma tillbaka och jobba igen. Min nya roll är verkligen jättespännande. Eftersom jag har varit på STC så länge nu så har det verkligen blivit som ett andra hem för mig, säger Matilda Krüger.

Fem snabba: Armar eller ben: Armar, jag gillar att träna överkropp rent generellt. Favoritlåt att träna till: ”Call Me a Spaceman” med Hardwell, när den kommer på då går jag nästan in i väggen, haha! Favoritpass: Jag brukar inte köra jättemycket pass, men det har blivit några HIIT-pass på lunchen sedan jag började på huvudkontoret. Den typen av träning gillar jag. Kött eller fisk som träningsmat: Kött. Ryggbiff är riktigt gott. Skog eller stad: Skog, jag älskar skogen. Att springa i skogen är en otrolig frihetskänsla, helt underbart!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.