Månadens medarbetare – Rami Metto

Han är långtradarchauffören som bytte förarhytten mot gymmet – och mår bättre än någonsin. – Jag kände att träningen var mitt kall, då var det ingen idé att vänta, säger Rami Metto.

Han beskriver sig själv som målinriktad och ger alltid 100 % åt det han dedikerat sig. Redan vid 21 års ålder hade han startat eget åkeri och körde både riks- och landsvägar med långtradare. Åren bakom ratten tog dock sin tribut: både på orken och kroppen.

– Det är svårt att leva hälsosamt när du sitter still så pass mycket. Dessutom blev det många snabba måltider på vägkrogar och korvkiosker. Jag gick upp drygt 50 kilo under de åtta åren jag hade åkeriet. Därför ville jag göra en stor förändring, berättar Rami.

Idag är den 30-årige göteborgaren anläggningsansvarig för STC:s gym i Almedal och Kållered samt Weight Trainer coach. Dessutom har han tack vare träningen tappat 40 kilo. En personlig resa som på sitt sätt är en ovärderlig erfarenhet i arbetet med STC-kunder.

– Där har jag en styrka att visa för andra, att jag gick ner så mycket i vikt på ett år. Steget mot att leva hälsosamt är inte så långt, bara du bestämt dig. Kan jag så kan alla, det stämmer verkligen. Omställningen är en utmaning inom WT-programmet, det kan vara jobbigt. Men eftersom alla deltagare söker sig hit frivilligt och jobbar i en grupp går det snabbt att anpassa sig. Att träna ihop och bygga nya vänskapsband är även oerhört värdefullt när du tränar mot ett tydligt mål.

Resan inom STC påbörjades i januari 2022, så Rami ser sig fortfarande som färsk i branschen. Utmaningen att gå från ensam i förarhytt till social receptionist och peppande träningscoach var stor, men den där dedikeringen hjälpte honom som vanligt.

– Eftersom jag tränade mycket när jag började på STC blev det en naturligt positiv miljö. Det är en del av min vardag och jag får betalt för att göra det jag gillar, vilket är underbart. Idag är jag även gladare som människa. Jag slipper alla dagar med tung trafik och långa köer, utan möter glada kunder och kan vara social. Särskilt nu när sommarhalvåret kommer. Mer sol ger gladare människor, skrattar Rami.

Fritiden upptas mycket av hans bilintresse. Rami älskar snabba bilar, racing och Formel 1. Han har flera vänner som delar intresset och tillsammans åker de med jämna mellanrum iväg på road trips i Europa.

– Det är en underbar men dyr hobby, haha. Jag har kört på Nürburgring nere i Tyskland, vilket var riktigt häftigt. Betala 120 euro, så får du köra på banan några timmar. En upplevelse alla bilfantaster borde prova, säger Rami Metto.

Fem snabba: Kött eller fisk? Jag är en köttkille och älskar bland annat Wagyu. Bästa träningsmusiken? Hard style, med mycket bas, är riktigt gött. Bästa träningsprogrammet? Jag älskar att köra vårt HIIT-program, STC HIIT. Morgon eller kväll? Kväll. Nattmänniska, till och med haha! Stad eller hav? Oj, jag älskar båda. Mer stad på vintern, mer hav på sommaren. Göteborgs skärgård är oslagbar.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.