Månadens medarbetare – Raphael Joncker

Raphael Joncker har arbetat på STC i cirka ett år och har rollen som chef för STCs business controlling-avdelning. Han är född och uppväxt i Tahiti, Franska Polynesien. När Raphael var 20 år flyttade han till Frankrike för att studera general management där han träffade Helena som var från Sverige. Efter ett tag flyttade de tillsammans till Stockholm. Det var lite mer än 10 år sedan. Raphael och hans team fungerar som en affärspartner till verksamheten, där de bistår med ekonomisk kunskap och är verksamhetens bollplank för fortsatt affärsutveckling, tillväxt och lönsamhet.

Innan Raphael började på STC har han arbetat på H&M i Stockholm i olika roller inom controlling, e-commerce och marknadsföring. Under pandemin flyttade han, Helena och deras barn till Göteborg för att komma närmare mormor och morfar, samtidigt som han fortsatte jobba hybrid för H&M. Han berättar att han ville testa något nytt, helst inom träning och hälsa. När han såg en annons att STC sökte en passande roll tvekade han inte att söka.

– Jag gillar idén att arbeta i en bransch som har en positiv inverkan på människors hälsa. Där tror jag att STC har många förutsättningar för att fortsätta växa och bli väldigt framgångsrika, säger Raphael.

Kan du beskriva hur en vanlig arbetsdag är för dig? – En vanlig dag har vanligtvis tre olika moment. Det är produktionstid där jag sitter vid mitt skrivbord, med hörlurarna på, och producerar analyser för att stödja andra funktioner. Det är också teamtid där jag brainstormar vid skrivbordet med mina kollegor hur du bäst strukturerar en analys eller kommunicerar dina slutsatser till andra funktioner. Sedan är det också en hel del mötestid, där strukturerade samtal med andra funktioner gör att jag kan föra mitt perspektiv på olika frågor utifrån min kunskap om vår strategi, ekonomi, kunder, konkurrenter och organisation i stort.

STC arbetar vi både datadrivet och tvärfunktionellt över avdelningarna och Raphael och hans team är en stor del i detta arbete. På STC strävar vi efter att kombinera både olika källor av data och en mängd av erfarenheter från olika avdelningar och personer för att fatta rätt beslut och verkställa på dem. Raphael lyfter upp sitt team och övriga kollegor som gjort och gör ett fantastiskt jobb att införa mer datadrivna processer på STC, samtidigt poängterar han att mottagandet och stödet han fått som nyanställd inom bolaget har varit jättebra.

På vilket sätt bidrar du i din roll till att STC arbetar mer datadrivet? – Tillsammans med mitt team tar vi fram data och struktur för att katalysera samtal och stödja beslutsfattande i andra funktioner. Vi försöker hitta en balans mellan att utmana gamla idéer och att föreslå och stödja nya.

Utanför arbetet gillar Raphael att spendera tid med sin familj, läsa och laga god mat. Han tränar också och har nyligen upptäckt bouldering (klättring), som han gör varje lördag.

– Jag gillar lekfullheten med sporten och den mentala närvaron som behövs när du är uppe på väggen, säger Raphael.

Vilka är dina tre favoritgruppträningspass på STC?

  • Les Mills Sprint, det är ett roligt cykelpass där jag kan ta ut mig på kort tid.
  • Les Mills The Trip, jag gillar att cykla genom de virtuella världarna som visas på skärmen framför mig, man glömmer nästan bort att man tränar.
  • STC HIIT, variationen av intervaller som kombinerar både kondition och styrka passar mig. Det känns effektivt!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.