Månadens medarbetare – Sebastian Andersson

Varierat, roligt och socialt. Så beskriver Sebastian Andersson, servicetekniker på STC, sin roll. Sedan två år tillbaka ingår han i teamet i region öst som ser till att gymmen alltid är i toppskick för såväl personal som medlemmar.

Sebastian har alltid tyckt om att arbeta med kroppen och är sedan tidigare en skicklig smed med spetskompetens inom dörrar. När hans tidigare arbete inom byggbranschen blev för tungt på grund av en knäskada, började han leta efter ett nytt jobb som kunde passa hans situation bättre.

– Jag hittade platsannonsen hos STC och tänkte att det var en tjänst som skulle passa mig bra. För mig var det viktigt att få fortsätta använda kroppen och utnyttja mina tidigare kunskaper, men utan att belasta den fullt lika mycket som tidigare, säger Sebastian.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? – Jag börjar med att kolla igenom vilka ärenden som ligger och väntar på att hanteras, och stämmer av med kollegor så att vi bäst kan planera dagens arbetsuppgifter. Sedan åker jag ut till gymmen och lagar maskiner eller annat i fastigheten, felsöker, och tar kontakt med underleverantörer om ärendet kräver det. Dagarna är väldigt varierade.

I Sebastians roll ingår förutom de praktiska uppgifterna även en hel del kundkontakt, något han berättar att han trivs väldigt bra med.

– Jag har dagligen kontakt med STC-medlemmar som jag möter på gymmen, hyresvärdar och underleverantörer. I mina tidigare arbeten har detta inte varit en speciellt stor del i vardagen, så det är roligt att jag får möjlighet att ha det nu.

Hur är det att jobba på STC? Det är toppen. Jag tycker att STC är bra på att uppmärksamma när någon gör något bra, och jag kan nog säga att jag aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör nu. Vi får mycket frihet under ansvar, och jag upplever att cheferna verkligen lyssnar och litar på en. Att ha blivit utsedd till månadens medarbetare känns också jättekul. Jag har aldrig varit med om något liknande, avslutar Sebastian.

Fem snabba: Favoritsnacks: Lakrits Bästa dagen på veckan: Onsdagar, då är det nedförsbacke till helgen! Vad gör du när du inte jobbar? Jag umgås med barnen och spelar golf så mycket jag kan. Vad ser du fram emot i sommar? Semester på Gotland Favoritträningspass: HIIT är kul, men jag gymmar helst, då är ben roligast!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.