Månadens medarbetare – Sofia Strömberg

Anläggningsansvarig, livsstilscoach och instruktör – Sofia Strömberg har minst sagt många bollar i luften. Dessutom ser du henne både på gymmet i Götene och i Skara.

Månadens medarbetare Sofia Strömberg har varit en del av STC-familjen i två år. På frågan hur hon trivs svarar hon kort och koncist: ”skitbra!”.

– Jag älskar mötet med människor och tycker att det är så härligt och lättsamt på jobbet. Det finns en sådan glädje i personalgruppen och som vi brukar säga: levererar vi glädje så får vi glädje tillbaka!

Sofia jobbar som anläggningsansvarig i både Götene och Skara, där hon är två dagar i Götene och tre dagar i Skara.

– Det funkar toppen att variera mellan klubbarna. Jag bor i Skara men har jobbat i Götene tidigare så jag är van vid pendlingen. Det tar bara en kvart att åka och det är skönt att starta dagen lugnt i bilen.

Som anläggningsansvarig ligger fokus på att driva klubben och se till att allt är helt och rent. Det gäller att ha koll så att det finns varor, förbrukningsmaterial och så att allt rullar på som det ska. Sofia håller också i ett livsstilsprogram på 12 veckor som riktar sig till personer som vill förändra sin livsstil. Här får hon chansen att jobba med olika slags människor och det ger en härlig variation till arbetet. Som om det inte skulle vara nog är Sofia dessutom instruktör – just nu på passen STC Functional och STC Senior.

På frågan om vad hon har för framtidsmål svarar Sofia att hon vill klättra inom företaget och utvecklas ännu mer.

– Innan sommaren avslutade jag Chefskolan, en intern utbildning som STC har. Man ansöker och ledningen väljer ut 10 personer som får gå utbildning. Det kändes såklart hedrande att bli uttagen, och är ett bra steg på vägen mot att bli till exempel platschef.

Sofias bästa tips för en nybörjare som vill komma i gång med träningen är att börja i lagom takt. Hon menar att det räcker med en till två gånger i veckan och sedan öka successivt. Hon rekommenderar också att gå med en kompis om det känns svårt med motivationen. När Sofia känner sig omotiverad brukar hon gå på gruppass.

– Det ger så mycket att gå på gruppass! Du har en tid att passa och blir peppad av de andra deltagarna och instruktören. Är man nybörjare är gruppass också bra för att få hjälp med tekniken.

Fem snabba: Bästa mellanmålet: Stekt äpple och havregryn med kvarg till. Favoritdag: Onsdag! Jag jobbar långa dagar på måndag och tisdag, sedan kortas mina dagar ner. Så på onsdag har jag de tuffa arbetspassen bakom mig och de goa dagarna kvar. Favoritkroppsdel att träna: Axlar är roligt! Bästa träningslåt: Jag är en allätare men det måste vara fart, inga poddar! Vad ser du fram emot i höst: Att alla kommer tillbaka! Många medlemmar har haft sommaruppehåll så det blir alltid som en liten återförening på hösten.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.