Månadens medarbetare – Terese Sahlin Holmqvist

Terese är platschefen som leder ett av STCs största team av instruktörer, receptionister och personliga tränare. Teamet är fördelat i två kluster och består totalt av cirka 120 personer som varje vecka möter STCs medlemmar på åtta gym i Kungälv, Partille, Sävedalen, Lerum, Munkebäck och Mölnlycke.

Efter snart sex år som platschef på företaget beskriver Terese sig själv som trygg och driven ledare som utmanar sina medarbetare till att tillsammans nå framgång.

– Jag pratar ständigt om våra mål med medarbetarna och vi gör tillsammans en plan på hur vi ska nå dem. Får medarbetarna vara med och och sätta planen så blir arbetet mycket roligare och målen lättare att nå. En involverad medarbetare blir mer motiverad, säger Terese.

Innan Terese började på STC utbildade hon sig till hälsocoach, personlig tränare och flera olika gruppträningskoncept. Hon har bland annat arbetat som PT på Hagabadet i Göteborg och innan dess i Göstas Fiskbutik på Smögen.

– Jag tycker att det är så roligt att få jobba med människor och att få se deras utveckling. Jag blir så motiverad av att se mina medarbetare och medlemmar lyckas med sina mål. Lyckas de, lyckas jag, berättar Terese med ett stort leende.

Terese har för tillfället ansvar för två kluster. Det ena klustret är Kungälv med tre stycken gym. STC Kungälv Rollsbo som är gymkedjans största och första gym, som verkligen har allt för din träning och blev utnämnd till Årets gym i Sverige 2023. STC Kungälv Västra gatan som framför allt är en väldigt bra gruppträningsklubb, samt STC Kungälv Kongahälla som är det nyaste tillskottet i Kungälv, ett mindre och fräscht kvartersgym nära Kongahälla Center. Det andra klustret består av fem gym. STC Partille Port och STC Sävedalen är de stora gymmen i klustret som båda är relativt nya och otroligt fina. STC Lerum Centrum öppnade också för några år sedan och erbjuder också gym och gruppträning i en härlig lokal mitt i centrala Lerum, alldeles vid ån. STC Göteborg Munkebäck och STC Mölnlycke är mindre gym med bra öppettider i fina lokaler, som har det man behöver för att ens styrke- och konditionsträning ska bli av.

– Vi får ofta höra från medlemmar att de uppskattar att vi har flera gym i området att välja mellan, då blir det närmare till träningen och då är det lättare att den blir av, säger Terese.

Företagskulturen med den familjära känslan i bolaget, människorna som Terese har runt sig, som medarbetare och medlemmar gör det lätt att gå till jobbet och det gemensamma drivet mot ständig utveckling är tre bidragande orsaker till att Terese jobbar på STC idag.

Kan du beskriva en vanlig arbetsdag? – Ingen dag är den andra lik. Jag har alltid en topp tre av saker som jag måste göra, men mer än det vågar jag inte planera in då jag vet att det alltid kommer in saker under dagarna som måste genomföras och tas hand om.

Utanför arbetet gillar Terese att umgås med familj och vänner och tränar helst i grupp och kör något svettigt pass. När det kommer till egenträning är löpning en favorit och just nu tränar Terese inför att springa Göteborgsvarvet. Just nu arbetar inte Terese som personlig tränare, men under sina år som heltids-PT har hon kommit i kontakt med många kvinnor som vill starta igång med träningen igen efter en graviditet.

Vilka är dina bästa tips till en nybliven mamma som vill komma igång med sin träning?

  • Skynda långsamt. Kroppen har varit med om en stor förändring och den behöver återhämtning
  • De 3-8 veckorna ska man alltid börja med promenader.
  • Gör knipövningar och magaktivering, det är en bra början. Det finns appar som kan vara till hjälp för att kunna komma igång, de har oftast olika träningsupplägg. Eller så kontaktar du en PT på STC för personlig träning.
  • Stegra upp din träning och lyssna på kroppen. Det ska aldrig göra ont under träningen, det är en bra måttstock. Efter kan man självklart få träningsvärk, men ingen smärta under själva träningen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.