Månadens medarbetare – Marina Romanova

Omväxling förnöjer. Det menar Marina Romanova, anläggningsansvarig på STC Hägersten Västberga. - Ena dagen är aldrig den andra lik. Det är en av anledningarna till att jag älskar mitt jobb, säger hon.

Marina har tillhört STC-familjen sedan ifjol, men har en gedigen bakgrund inom både gym och idrott. Hon har arbetat på såväl mindre som större träningsanläggningar, vilket gett henne en gedigen kunskap och helhetsbild över verksamheter.

- Jag är licensierad PT, så vissa dagar tränar jag enbart med mina PT-klienter. Andra dagar jobbar jag både som gruppträningsinstruktör, receptionist och PT under samma dag! Som anläggningsansvarig styr jag härifrån STC Hägersten Västberga, tillsammans med bästa platschefen Emelie Svensson, de elva klubbar som ingår i vårt kluster Stockholm Södra. Jag blev direkt förälskad i den fräscha lokalen när jag klev in här första gången, då kände jag ”här vill jag jobba!”, skrattar Marina.

En stor del av framgångsreceptet är såklart, utöver lokaler i toppskick, medarbetarna. Marina lyfter kollegorna och hela teamet, som tillsammans med STC:s härliga medlemmar skapar en miljö för alla att trivas i. Ett leende är som bekant alltid gratis, och om du bjuder på ett så får du oftast ett tillbaka.

- Det är lika roligt att träffa nya medlemmar som äldre, tycker jag. Folk kommer hit för att få inspiration, så det är viktigt att förmedla till varje deltagare. Tipsa om fler saker, som varierad träning i grupp till exempel, för att fortsatt hitta glädje i sin träning. Det är nödvändigt för att utvecklas, menar Marina.

Hennes träningsbakgrund kommer från uppväxten i dåvarande Sovjetunionen. Hon tränades i ungdomen specifikt mot de olympiska löpdistanserna 800 och 1500 meter. Den stenhårda träningen satte dock tidigt sina spår, med knäproblem bland annat. Då valde Marina att byta idrott mot vindsurfing som hon har tävlat i och jobbat som instruktör. År 2000 fortsatte livsresan och Marina flyttade till Sverige. Eftersom hon utöver sin elitidrottssatsning även studerat till idrottslärare fortsatte hon på det spåret här. Därefter var klivet inte så stort in i gymvärlden.

- Jag tränade så tungt och hårt i ungdomen, därför vet jag idag hur viktigt det är med vila och återhämtning mellan passen. Så här i början av året är det många som har färska nyårslöften och går ”all in”, kör för hårt och sliter på kroppen. Men jag betonar alltid vikten av rätt belastning, återhämtning och sund kost för att det ska ge bättre resultat och rutiner som håller i längden, säger Marina.

Även fritiden innebär mycket träning. Tonårssonen spelar ishockey i Hammarbys juniorlag och Marina hjälper till med planering av kost, samt fys- och rörlighetsträning. Dessutom tar den tidigare tävlingsidrotten stor plats under sommaren.

- Jag jobbar som vindsurfinginstruktör för ett privat företag på somrarna. Pengarna spelar inte så stor roll, jag gör det för att det är min favoritgrej. Att få vindsurfa mitt i Stockholm på Riddarfjärden med mina elever är helt fantastiskt! Men jag tycker om vinter och snö också. Åker gärna skridskor, snowboard och längdskidor när jag får chansen. Så idrott är en naturlig del av mitt liv, säger Marina Romanova.

Marinas bästa träningstips:

  • Må bra i din träning, ha lagom belastning
  • Träna med en PT och få inspiration och bättre resultat
  • Prova även gruppträning
  • Planera passet innan du går in på gymmet, annars lätt att tappa fokus
  • Träna regelbundet - det löner sig!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.