Månandens medarbetare – Ola Mårtensson

Vad får du om du blandar en DJ, en grottman och en europamästare i kanot? Förmodligen vår HIIT-coach Ola Mårtensson. Numera kan han dessutom titulera sig som Månadens medarbetare.

I snart tio månader har Ola Mårtensson fått STC Staffantorps medlemmar att pusha sig lite längre och skratta lite mer för varje HIIT-pass de besökt.

– Jag vill inte att det ska finnas en stelhet på mina pass, det handlar om att bjuda till. Och det jag ger, det känner jag att jag får tillbaka. Jag får av deras tid, då ska de också få en positiv upplevelse. Det är en fantastisk stämning på passen, säger Ola.

Med en bakgrund inom crossfit och som elitkanotist, där han senast också var lagkapten för masterlandslaget, vet han vad som krävs för att lyckas. Och inte minst hur man motiverar andra.

– Där ligger väldigt mycket i vad jag drivs av. Det är inte bara att jag vill träna mig själv, jag vill pusha folk till det yttersta.

Med HIIT-passen känner han att han har hittat rätt, det är här han vill bygga kvalitet och fortsätta utvecklas. Som han ser det är det den perfekta kombinationen av cardio och styrka.

– Jag älskar det. Du får allt. Det är ingen ensidig träning utan träningsvärken kommer både på baksidalår och på triceps. Samtidigt som jag gillar att jag kommer så nära varje deltagare. Jag får åtminstone 30 sekunder per deltagare där jag kan lotsa dem rätt i övningarna.

Allt som allt handlar det om runt sex pass i veckan kombinerat med spinning och ett utefyspass som heter Caveman.

– Det är precis som det låter lite mer grottman. Man lämnar hjärnan någon annanstans och sen kör man bara igenom det. Det är väldigt enkla medel, som att välta däck och ta hjälp av naturen.

Olas instruktörsbana sträcker sig hela vägen bak till 1999 men han säger att det är först på STC som han känner att ”hemmakänslan” infunnit sig.

– Jag känner mig oerhört priviligierad som har världens bästa människor omkring mig. Ullis som är platschef och Lovisa som är gruppträningsansvarig har tillsammans byggt upp ett fantastiskt team. Inget är så inspirerande som att få vara nära människor som ger en glädje att träna. Och vi har roligt, det går igen i allt. Det är en familjär stämning med gott snack både innan och efter passen.

Men DJ:andet då, hur kommer det in?

– Musik är allt när det kommer till träning, jag är verkligen slav under den och då menar jag särskilt bpm:en. Det har nog att göra med att jag brukade vara diskjockey. Det ska vara en känsla, det ska vara medryckande, glatt och tufft.

Räcker inte musiken för att motivera dig till att träna har Ola två ytterligare tips: glädje och våga.

– Glädje gör att man höjer prestationsnivån, gör sånt du tycker är roligt. Och för att hitta det måste du våga prova nytt. Många som har kört HIIT-passen första gången är nu återkommande, just för att de vågade testa.

5 snabba …

Bästa träningsövning?

Jag är så jäkla stark i bröstövningar så jag måste säga push-ups. De är perfekta, man kan göra dem närsomhelst och hursomhelst.

Bästa träningsform?

Den är ganska given tycker jag: HIIT! Styrka och cardio i en och samma träning.

Dold talang?

Jag är duktig på golf. Ja och så har jag 1 VM-brons, 3 EM-guld, 1 EM-silver och 3 EM-brons i kanot.

Bästa mellanmål?

Grekisk yoghurt med flytande honung och så Start naturell. Det är det perfekta mellanmålet för mig. Det får mig att drömma mig tillbaka till sköna sommarsemestrar i Grekland.

Bästa träningslåten?

Just nu har jag en som heter Going insane med Warp Brothers. Jag inspireras mycket av filmer och musikvideos. Den här är från filmen Remember the titans med Denzel Washington. 1,37 minuter in finns en perfekt del för att gå upp och ner på fyra.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.