STC är stolt partner till ASICS Stockholm Marathon och Ramboll Stockholm Halvmarathon

Nordens största aktör av motionsevenemang, Marathongruppen och STC Training Club, en av Sveriges ledande friskvårdskedjor med över 165 gym från norr till söder har sedan tidigare i år haft ett samarbete kring Vårruset. Nu utökas samarbetet ytterligare och STC blir ny officiell partner till både ASICS Stockholm Marathon och Ramboll Stockholm Halvmarathon.

Samarbetet tillsammans med Marathongruppen innebär att STC fortsätter sitt arbete med att aktivera flera under hela året och skapa förutsättningar för bättre folkhälsa över hela Sverige.

– STC älskar idrott och har länge stöttat föreningslivet. Nu gör vi en spännande satsning på Sveriges största motionslopp. Precis som vår egen verksamhet är dessa evenemang så viktiga för folkhälsan i Sverige. I år har vi öppnat över 40 nya klubbar i Stockholmsområdet och det känns både roligt och självklart att inleda ett större samarbete med Marathongruppen i samband med vår satsning i huvudstaden, säger Amanda Andersson, Marknadsansvarig på STC.

Marathongruppen är Friidrottsföreningen Hässelby SKs och Spårvägens FKs evenemangsverksamhet. Sedan det första Stockholm Marathon 1979 har föreningarna tillsammans arrangerat motionsevenemang. Varje år deltar nära 200 000 människor i Marathongruppens evenemang. Eventuellt överskott i organisationen som helhet går till 100% tillbaka till idrotten.

– Vi är väldigt glada över vårt fortsatta samarbete med STC när vi nu växlar upp verksamheten igen under hösten – med ASICS Stockholm Marathon och Ramboll Stockholm Halvmarathon som två av våra största motionslopp. Vår gemensamma vision att främja folkhälsan är helt rätt i tiden och med STC som partner kan vi fortsätta det viktiga arbetet med att inspirera till ökad fysisk aktivitet och utveckla framtidens idrottare, säger Jenny Sunding, tf marknadschef för Marathongruppen.

STC kommer att närvara på evenemangen och på respektive lopps expo. Expon arrangeras i år på Westfield Mall of Scandinavia i Solna där ni kan besöka STC:s monter och tävla om fina priser! Ramboll Stockholm Halvmarathon arrangeras den 11 september och ASICS Stockholm Marathon den 9 oktober.

Läs mer om Stockholm Halvmarathon här Läs mer om Stockholm Marathon här

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.