STC LAB – en innovativ satsning mot framtiden

I samband med att STC firade 25 år utökades kontorsytorna på huvudkontoret i Rollsbo, Kungälv, med det dubbla och STC LAB invigdes. STC LAB är en innovativ lokal som finns i anslutning till STCs huvudkontor. Här kommer STCs personal testa nya maskiner, utrustning och koncept för att företaget ska fortsätta leverera träningsmöjligheter och upplevelser i världsklass. Men STC LAB är också mycket mer än så.

STC LAB bygger på tre områden: Innovation, Media och Aktivitet.

- Jag är både stolt och glad att vi gör den här satsningen på STC LAB som en del i vår tillväxtresa. Vi gör den för att våra medlemmar ska få marknadens bästa kundupplevelse, men vi gör den också för att vår personal ska få utlopp för sin kreativitet och kunskap. Dessutom har vi skapat en arena som underlättar att få till fysisk aktivitet för all vår personal på huvudkontoret, vilket jag verkligen brinner för, säger Anders Carlbark, VD.

När det kommer till innovation kommer STCs träningsexperter och övrig personal få möjligheten att testa och utvärdera de senaste produkterna och träningsutrustningen på marknaden innan de köps in i större skala eller lanseras ute på gymmen. Det här gör att STC kommer vara i framkant när det kommer till företagets produkter och utbud.

- Tillsammans med mitt team av träningsexperter ser jag fram emot att få testa, klämma och känna på det senaste produkterna och innovationerna inom träning. Träningsytan i STC LAB kommer vara en levande yta där det ständigt byts ut redskap och maskiner. Vi är redan igång och inspirationen flödar. En viktig aspekt är också att vår personal som inte jobbar direkt med träning kan komma med feedback efter de testat ett nytt löpband på ett lunchpass, säger Jonas Lissjanis, CPO.

STC LAB är också en inspirerande plats där STC kommer skapa innehåll för en kundupplevelse i världsklass. Inom området media har det byggts förutsättningar att sända utbildningar, möten, men också fota och filma träningsrelaterat innehåll.

- För oss är det viktigt att sprida träningsinspiration på plats på våra gym, men också digitalt på stc.se, i STC-appen och i alla våra sociala kanaler. Vi brinner för att inspirera till ett aktivt liv och i STC LAB kommer vi nu både ha nära och lättillgängligt för skapa innehåll som intresserar, utbildar och peppar både medlemmar och personal, säger Lisa Simson, CCO.

STCs vision är att möjliggöra ett aktivt och hållbart liv för alla. Inom området aktivitet vill STC skapa möjligheter för en aktiv vardag för STCs medarbetare och STC LAB kommer vara en naturlig plats för träning innan jobbet, på lunchen eller efter jobbet. Eller när det bara finns 20 minuter över. Närmare till träningen går inte att få för personalen på huvudkontoret.

- För mig är det viktigt att vår personal mår bra, att de får ihop vardagspusslet och trivs på jobbet. Vårt nya huvudkontor med fler kontorsplatser, fler konferensrum, större sociala ytor, modernare utrustning och smartare lösningar underlättar och inspirerar i det dagliga arbetet. Tillsammans med STC LAB skulle jag vilja säga att vi har Sveriges finaste kontor, som också uppmuntrar till att vi ska kunna träna, träffas och trivas tillsammans, säger Åsa Leffler, HR-chef.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.