STC inleder samarbeten med de svenska landslagen i skidskytte och längdskidor

STC Training Club har en utstakad strategi om att finnas till för alla människor i alla åldrar från norr till söder. Varje dag välkomnar STC tusentals medlemmar med olika bakgrund och träningsmål. Vissa vill komma igång med träningen och andra vill bli bäst i världen.

Nu inleder STC samarbeten med två av Sveriges mest folkkära landslag. Från och med säsongen 2021/2022 är STC officiell leverantör till både Svenska skidskyttelandslaget och Svenska längdlandslaget.

- Vi vill erbjuda Sveriges bästa träning till ung som gammal, nybörjare som elit. Det innebär att vi ställer höga krav på oss själva att alltid leverera absoluta toppklass när det kommer till våra träningsanläggningar, personal, service, tillgänglighet, öppettider, utrustning och utbud. Att två av Sveriges mest folkkära landslag väljer STC är ett kvitto på att vi erbjuder träningsmöjligheter som håller måttet för Sveriges bästa idrottare. Vi är riktigt stolta att få vara med på resan mot nya klassiska minnen från skidspåren och fler mästerskapsmedaljer, säger Amanda Andersson, Marknadschef STC.

Många av landslagens elitaktiva bor och tränar i Östersund och Sundsvall. STC har totalt 17 klubbar fördelat på de två städerna, vilket innebär många valmöjligheter för styrke-, kondition-, prehab- och rehab-träning.

- Vi är mycket glada att ha STC i vår sponsorfamilj. För elitskidåkare är det viktigt att komplettera med inomhusträning, både när det gäller styrka och rörlighet, det ingår som en del i vardagsträningen. STC finns på de orter, framförallt i norra Sverige, där våra aktiva bor och tränar, vilket ger dem bra förutsättningar att genomföra dessa kompletterande pass i en bra och inspirerande miljö, säger Malin Westhed, Marknadschef längdlandslaget.

Den 13 november öppnar STC Östersund Odenhallen. Det är en toppmodern träningsanläggning som har den senaste gymutrustningen anpassad för såväl nybörjare som elit.

- Styrka och rörlighet är nyckelfaktorer för att våra aktiva ska kunna fortsätta utvecklas och ta medaljer i internationella mästerskap. På STC har våra skidskyttar alla förutsättningar att träna på ett effektivt sätt, på träningsanläggningar i världsklass, säger Johannes Lukas, Huvudtränare skidskyttelandslaget.

STC önskar ett stort lycka till i skidspåren och på skjutvallen i vinter!

Läs mer om Svenska skidskyttelandslaget här Läs mer om Svenska längdlandslaget här

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.