Månadens medarbetare – Susanne Olsson Ringström

Den här månaden får vi inte bara chansen att lyfta fram en fantastisk medarbetare i Susanne Olsson Ringström – hon är dessutom jubilar. Så säg grattis nästa gång du ser detta härliga energiknippe på STC Trollhättan, hon fyller nämligen 35!

Chansen är stor att du känner igen Månadens medarbetare Susanne Olsson Ringström, i lite drygt tretton år har hon nämligen varit en del av STC. Då i september 2007 anställdes hon som spinninginstruktör och kostrådgivare på STC Trollhättan– idag är hon platschef.

– Att bli platschef var målet från början, jag bestämde mig samma dag som jag klev in genom dörrarna. Jag har jobbat målfokuserat och samlat kompetens längs vägen. 2011 fick jag chansen att vara platschef för Lilla Edets två klubbar. När jag 2013 fick ta över i Trollhättan hade jag nått mitt mål, berättar Susanne.

Hon säger att verkligheten vida överträffade förväntningarna på jobbet. Mycket för allt det sociala hon har fått på köpet.

– Jag är en person som har mycket energi och älskar att driva saker framåt. Det här är verkligen en chans för mig att göra just det. STC har varit fantastiska när det kommer till att se till att vi anställda har fått chansen att kompetensutvecklas i takt med företaget. Jag har lärt mig enormt mycket, men det bästa är alla medarbetare och medlemmar som jag har fått se utvecklas under åren.

Utöver att ta hand om STC Trollhättans nära 5 000 medlemmar, sköta det administrativa för personalen, planera för träningsaktiviteter och till och med måla om en och en annan vägg håller Susanne klasser i Indoor Walking.

– Det är min nya stora passion. Jag gillar att alla kan vara med, från nybörjare till riktigt elittränade. Det är skonsamt för såväl höfter som rygg och man får själv välja motstånd.

Dessutom ger klasserna Susanne utrymme att bjuda på danshits från 90-talet.

– Jag är väl lika ökänd som jag är välkänd för min musiksmak. Men mest brukar jag få positiv feedback. Det får gärna vara 90-tal med mycket tempo. Taktfast så att deltagarna lätt kan hänga med.

Men hur blev det träning? Susanne säger att allt började med ett spinningpass under en idrottsdag i skolan.

– Jag var 15 år och blev frälst direkt. Jag har aldrig varit någon sporttjej men spinningen var en riktig aha-upplevelse. Just att man kan ta ut sig så totalt till musiken.

Efter gymnasiet läste Susanne vidare på kost- och friskvårdsprogrammet vid Göteborgs Universitet. Jobbet på STC fick hon direkt efter examen. När det kommer till den egna träningen berättar Susanne att hon har börjat springa men att hon först och främst är en gruppträningsmänniska.

– Jag borde väl bli mer av en gymråtta men jag älskar Indoor Walking och HIIT. Löpningen har varit ett bra sätt för mig som småbarnsförälder att röra på mig utan att åka tillbaka till jobbet.

För att träning som blir av är den bästa träningen är Susanne noga med att poängtera.

– Som småbarnsförälder tror jag mycket handlar om att lägga träningen på en rimlig nivå. Två pass är 200 gånger bättre än inget pass. Det och att hitta något som är roligt är mina bästa tips för att bibehålla träningsmotivationen.

När Susanne inte tränar umgås hon med familjen och fixar med huset.

– Jag inreder och min man bygger, det är fördelen med att vara gift med en snickare. Jag vill att det ska vara rent och snyggt, inga röriga tapeter. Jag har så mycket energi så det minimalistiska krävs för att jag ska komma ner i lugnet. Alla väggar är vita. Men jag fick inte igenom det på fasaden – kompromissen blev beige, säger hon och skrattar.

5 snabba...

Bästa träningsövning?

Vanliga hederliga situps.

Dold talang?

Jag är ruggigt duktig på att göra smörgårstårtor. Riktigt bra bröd är hemligheten för att få en saftig smörgåstårta. Sedan är jag otroligt duktig på att sova i soffan.

Bästa mellanmål?

Kvarg och ett äpple. Det får gärna vara vaniljsmak.

Bästa återhämtning?

Träffa familjen, det är något som tankar på energi.

Favoriträtt?

Kebabrulle är väldigt gött. Det rimmar kanske dåligt med träningen, men det kan ju aldrig bli fel.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.