Månadens medarbetare – Timo Juntunen

Han har järnkoll på gymutrustning. Efter drygt tolv år i branschen blev Timo servicetekniker hos STC. I dag är han en nyckelspelare i teamet och har svårt att se sig själv på någon annan arbetsplats.

Att vara servicetekniker hos STC innebär främst att man är ansvarig för att träningsutrustningen på gymmet är uppdaterad, säker och fungerar som den ska.

- Jag jobbar i region Mitt. Det är en geografiskt stor region som sträcker sig hela vägen från Borås till Karlstad. Däremellan ligger 40 klubbar!

Trots att yrket kräver en bred kunskap inom både teknik och elektronik så är inte det den största utmaningen i arbetet, förklarar Timo. Det svåra är att hinna med att finnas där för alla som behöver service.

- Men på bara de två åren som jag har varit här på STC har det skett en enorm utveckling inom arbetsområdet. Vi har byggt ett rikstäckande serviceteam för att kunna agera snabbt och garantera medlemmarna en grym träningsupplevelse – varje gång!

Serviceteamet är handplockat och består i dagsläget av tolv personer med olika typer av spetskompetens. Flera av medarbetarna kommer från STC:s underleverantörer av gymutrustning och har därmed goda kunskaper inom både specifika varumärken och särskilda maskiner.

- Det är en unik tillgång samtidigt som det är kostnads- och tidseffektivt.

Timo har arbetat inom området i över ett decennium men det var faktiskt en ren slump att han började att intressera sig för just gymutrustning.

- En vän till mig skulle bygga ett gym i Falun och frågade om jag ville vara med på den resan. Det var där och då som allt började!

Sedan dess har han gjort allt för att vara uppdaterad på det senaste och lära känna nya människor inom sfären. Det är väldigt spännande att följa utvecklingen inom fältet, berättar Timo. Men det som ger honom mest glädje är det ”dagliga tugget” med människor som han möter i jobbet.

- Jag gillar att snacka med nytt folk och slås ofta över vilket otroligt engagemang som finns hos vår personal ute på klubbarna. Det ger en otrolig energi!

Fem snabba...

Hur gör du för att varva ner? Jag blir lugn av att sköta hemmasysslor och umgås med familj och vänner. Bästa träningstipset? Glöm inte bort vardagsmotionen. Härligaste stunden på veckan? Måndag morgon. Jag har alltid gillat att jobba! Ditt största glädjeämne? Jag älskar livemusik. Har du något livsmåtto? Inte direkt. Men jag tänker ofta på hur viktigt det är att se och bekräfta varandra.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.