Månadens medarbetare – Tomas Modin

Från svetsare till STC kanske låter som ett långt hopp? Nej då, Sundsvalls serviceansvarige Tomas Modin har gjort exakt den resan och landat perfekt på fötterna.

Träningen var en av anledningarna till att Thomas Modin gick från svetsare till serviceansvarig på STC. Tomas gillar att socialisera, och hade redan lärt känna flera personer som jobbade på gymmet han gick till. När en ledig tjänst dök upp sökte han direkt. Nu är han inne på sitt fjärde år som serviceansvarig.

Fysisk aktivitet har alltid varit en stor del av Tomas Modins liv. Vid sex års ålder började han spela fotboll och kom ända upp till division 3 med sitt Sund IF. Som 28-åring satte dessvärre en korsbandsskada stopp för den karriären.

– Det var först då som jag på allvar började träna på gym. Jag behövde göra en ordentlig rehab. Innan dess var det mest fysträning och löpning med fotbollen och innebandy, som jag också spelade. Det tog nästan ett och ett halvt år att bli helt bra efter skadan. Men efter min rehab går jag regelbundet på gym och kör både pass och styrketräning, berättar Tomas.

Det dagliga arbetet som serviceansvarig innebär att besöka alla gym och kontrollera så maskinerna i lokalen fungerar. Är ett lysrör trasigt, så byts det ut. Är en maskin trasig, så lagas den. Det som behöver göras görs, lite förenklat. Även om träningsmaskinerna är första fokus ser dagarna olika ut, vilket bidrar till en rolig och varierad arbetsroll.

– Jag gillar de sociala bitarna i jobbet, att prata med folk man möter. På de obemannade gymmen så blir jag och min kollega Emil ansiktena utåt. Så vi får dels hjälpa till med underhåll, men behöver även känna till aktuella erbjudande och kampanjer. Det är en kul mix. Jag är ganska händig rent allmänt och gillar ju det här med att laga maskiner. Det är riktigt skoj, säger Tomas.

Han är född och uppvuxen i Sundsvall, bor ganska centralt och har nära till de flesta gymmen. Han fyller 40 senare i år, men har inga riktiga löften eller mål att uppfylla med sin träning. Det allmänna välmåendet är det viktiga.

– Jag vill kunna vara aktiv och göra saker, snacka med människor och delta i aktiviteter. Det är viktigt att ge dig själv bästa förutsättningar, att träna efter kroppens förmåga och att hålla igång. Dessutom ställer mitt jobb lite krav på fysisk styrka. Att vara serviceansvarig är en ganska bred roll idag. Men det är viktigt att hålla igång, av många anledningar, säger Tomas.

Fem snabba:

Favoritövning?

– Rent generellt gillar jag ryggövningar väldigt mycket. En stark bål är viktigt. Men jag försöker att jobba med hela kroppen.

Favoritpass?

– Vårt eget koncept Hiitcross, det är mycket bra. En grym mix av kondition och styrka.

Favoritträningslåt?

– Volbeat är bra, jag gillar när det är lite drag. Det finns många godingar bland rockmusik att träna till.

Bästa träningsupplevelse?

– Första träningen med läkt knä. Att komma tillbaka från korsbandsskada och kunna köra maxpass igen var riktigt stort.

Dold talang?

– Oj, det var svårt. Jag är väldigt bra på att koppla av på golfbanan. Det är kul och väldigt avslappnande.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.