Weight Trainer & livsstilsförändringar - Marianne Sjöbeck

Weight Trainer ger deltagaren verktyg för att hitta rätt i träning och kost, för att skapa hållbara rutiner över tid. Marianne Sjöbeck från Eslöv är en av våra deltagare, här berättar hon om sin resa både fysiskt och mentalt.

Marianne hoppade på Weight Trainer-programmet på STC Eslöv Flygstaden med förhoppningen om att hitta en hållbar rutin för träning och kost. Träning har alltid varit en del av hennes liv, men av olika anledningar har rutinerna inte fungerat för hennes kropp och sinne.

Marianne är diagnostiserad med Fibromyalgi, vilket gör att vissa delar av hennes kropp inte klarar av tyngre belastning. Tack vare Weight Trainer-programmet har hon hittat hem i övningar och rutiner som inte bara fungerar för hennes kropp – det har också dämpat smärttoppar och skov.

Hur var det att kliva på Weight Trainer-programmet? – Jag har tidigare ogillat att träna i grupp, mest på grund av rädslan att bli dömd eller att någon tittar på mig och tänker negativa tankar om hur jag utför min träning. Första dagen på programmet var jättejobbig. Vi alla var tysta och nervösa, men efter vårt första träningspass var det som att alla blommade ut på ett eller annat sätt. Vi pratade och skrattade med varandra, sen har vi funnits där för varandra under hela resan.

I Mariannes grupp fanns 8-10 deltagare, alla där av olika anledningar men med samma mål. Att hitta hållbara rutiner som håller i längden och att få träningen att fungera.

– Det första jag sa till Jonna, vår tränare, var att jag inte vill att det här ska vara en “quick-fix”. Jag ville hitta något som funkar för mig och håller i längden.

Vad var det roligaste med Weight Trainer? – Det roligaste var gemenskapen, helt klart. Även om jag gick in och gjorde det för min skull så blev det något vi gjorde tillsammans. Peppen och motivationen vi gav varandra var ovärderlig och väldigt fin. Det har hjälpt att få skratta tillsammans längs vägen.

Vad skulle du säga är den största skillnaden för dig, sedan du deltog? – Självsäkerhet, inställning och att jag går rak i ryggen. Jag tycker inte längre att det är jobbigt att gå till gymmet själv. Jag vet vad jag kan och att mycket av osäkerheten sitter i huvudet. Framförallt kan jag möta min ångest på ett helt annat sätt idag. Även om den inte är lika vanligt förekommande längre vet jag exakt vad jag ska göra för att hantera den när den väl dyker upp.

Hon nämner också att skillnaden är stor i hennes Fibromyalgi. Smärttopparna är borta och skoven mildare. Även om alla människor är olika, och alla har olika sorters smärtproblematik, vill hon ge hopp och inspiration till andra med Fibromyalgi.

Mariannes resa är minst sagt imponerande. Under en fotografering på anläggningen frågade tränaren Jonna om någon av deltagarna ville ställa upp som modeller och Marianne blev en av de som deltog.

– Fotografierna blev så himla häftiga, jag kan fortfarande knappt förstå att det är jag som står där. Det är så overkligt. Dessutom tog jag nytt personbästa, att ha det på bild är riktigt kul. Jag är så himla stolt över mig själv!

Det är några månader sedan Marianne och hennes träningskompisar avslutade Weight Trainer-programmet, men gemenskapen håller i sig och de tränar fortfarande tillsammans.

– Vi fortsätter att hålla kontakten och träna tillsammans även fast programmet är slut. Vi går på pass ihop och tränar på gymmet ihop. Glädjen när vi hade Weight Trainer-passen och känslan av gemenskap håller i sig. Det är häftigt.

Mariannes resa fortsätter, även om Weigh Trainer-programmet är avslutat för hennes del. Målet är att fortsätta hålla sin Fibromyalgi i schack och att fortsätta med bra och hållbara rutiner.

– Just nu siktar jag mot att bli stark och bygga muskler. Kan jag inspirera andra att göra den här resan så vill jag göra det. Att delta gjorde mig till en bättre version av mig själv, kan jag så kan alla.

Vill du göra en livsstilsförändring?

Läs mer om vårt Livsstilsprogram här

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.