Weight Trainer – programmet som gör skillnad!

Weight Tranier är en livsstilsförändring som påverkat väldigt många människor positivt. Marlene Nilsson är en av dem som gått programmet, så vi tog en pratstund med henne.

Weight Tranier-programmet utgår från fyra hörnstenar. Träna, äta, njuta och tänka. Tillsammans skapar de en livsstilsförändring full av värdefulla effekter. Något Marlene Nilsson skriver under på.

- Du måste tänka på vad du gör, men samtidigt inte glömma bort att njuta. Sedan handlar det om att träna varierat. Inte bara styrka eller kondition, det finns så många fler funktioner och träningsvarianter, berättar Marlene.

Hon är 49 år, boende i Jämtlands pärla Östersund och påbörjade programmet i mars 2020. Som golfentusiast är hon van vid ett ganska aktivt sommarhalvår, men tappar mycket av träningen under vintern. Hennes PT introducerade livsstilsprogrammet för henne, med 12 veckorsprogram plus ytterligare åtta veckors fortsättningsdel.

- Jag jobbar fortfarande med programmet, främst med fokus på maten. Eftersom Weight Trainers portal sparar allt så är det enkelt att gå tillbaka och se vad man gjort. Ett väldigt smidigt sätt att fortsatt bibehålla livsstilsförändringen framåt.

I programmet får deltagare genom Weight Trainers digitala portal ta del av träningsprogram, meditationer, recept, samt fysiska coachträffar med föreläsningar och träningspass med PT. Tillsammans skapar de ett nytt sätt att tänka, en hälsosammare helhetsbild. Dessutom bildas en gemenskap med andra deltagare, som gjort samma val och är på en likadan förändringsresa.

- Det har varit en start till vänskapsband med andra personer. Vi gör samma livsstilsförändring. För min del tvättade det även bort känslan av att känna sig lite uttittad på gymmet. Gemenskapen betyder jättemycket.

Hur har programmet påverkat dig och din vardag? - Jättemycket! Jag har till exempel slutat med blodtrycksmedicin. Jag har gått ner tio kilo, men i det har jag samtidigt byggt muskler. Jag har en vilopuls på 50 slag och har lättare att komma ner i varv på kvällarna. Tennisarmbåge och ryggvärk har försvunnit, så skillnaden som programmet gjort för mig är enorm. Jag har ett par kilon kvar, men Rom byggdes ju inte på en dag.

Du har gissningsvis även förbättrat golfen? - Absolut. På två plan, faktiskt. Dels svingar jag bättre och slår längre, när rörlighet och styrka förbättrats. Med en bättre kondition och ökad koncentration har min mentala styrka dessutom växt. Nu orkar både kropp och sinne alla 18 hål, säger Marlene.

Vill du göra en livsstilsförändring?

I januari 2022 starar STC Weight Trainer-grupper i Eslöv, Göteborg (Långedrag), Kungälv, Landskrona, Stenungsund, Skurup, Sundsvall, Trollhättan, Ystad och Östersund.

Läs mer om vårt Livsstilsprogram här

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.