« STC Magazine
Kost Magazine Recept

Rårakor med extra protein

Husmanskost och träning, går det verkligen ihop? Absolut, med mindre justeringar går det att göra köksklassiker till proteinrika mål perfekta för att tanka energi innan eller efter träningspasset. Som de här magiska rårakorna på sötpotatis!

2 portioner
Det här behöver du:
300 g sötpotatis (ta vanlig potatis om du föredrar det)
Olivolja
60 g ost
½ tsk salt

Servera med:
Keso och rökt lax
Svarta bönor marinerade i lime och keso med hackad chili.

Gör så här:
Skala och råriv sötpotatisen. Krama ur vätskan.
Blanda sötpotatisen med saltet.
Hetta upp oljan i en stekpanna och klicka ut sex rårakor av 2/3 av potatisen.
Platta till klickarna, strö ut osten och toppa med resterande potatis. Tryck till.
Servera med keso och lax, eller kör vegetariskt med bönor och keso.

Tips! Vill du öka proteinmängden ytterligare kan du blanda ner ett ägg i smeten. Och du, de går också utmärkt att steka rårakorna i våffeljärnet.

Bli medlem
Vårerbjudande!
Vi bjuder på startavgiften och du får ett bonuspaket.
Sidan laddar