Baka ditt eget fröknäckebröd

Hembakat smakar alltid bäst, eller hur? Det är en av flera anledningar till varför du måste prova egenbakat fröknäcke, om du inte redan gjort. Det är nyttigt, smakar som sagt jättegott – och du fixar allt på under en timme!

Solros-, pumpa- och linfrön är fullproppade med nyttigheter. Järn, B-vitamin, magnesium och omega 3 är några exempel. Dessutom innehåller de antioxidanter som boostar din hälsa. Det finns, som du märker, bara fördelar med ett par skivor fröknäcke som mellanmål eller middagstilltugg!

Och såhär enkelt bakar du fröknäcke:

Ingredienser: 1 dl solroskärnor 0.5 dl pumpakärnor 0.5 dl sesamfrön 0.5 dl linfrön 2 msk chiafrön 2 dl kokande vatten 2 msk rapsolja 1 tsk flingsalt

Rör ihop alla ingredienser, förutom saltet, och låt det svälla i 15 minuter. Bred därefter ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även ett papper ovanpå smeten och jämna ut den över plåten. Ta därefter bort det övre papperet och strö över flingsaltet. Sätt in plåten i ugn på 175 grader och låt stå inne i cirka 40 minuter. Det är färdigt när du ser den gyllenbruna krispigheten träda fram. Ta ut plåten och låt knäcket svalna.

Sedan är det bara att bryta brödet i önskade storlekar och avnjuta härligheten!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.