Ett nyttigare påskägg

Påsken är fylld av sötsaker. Men ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda. Bryt av marsipanäggen och chokladtårtan mot några nyttigare varianter – vi lovar att det kommer gå hem hos både stora och små.

Kanderade mandlar De här mandlarna är beroendeframkallande och helt sockerfria eftersom de sötas med stevia istället för socker. En solklar succé i påskägget!

Ingredienser:

1 påse mandlar 1 nypa havssalt 1 msk kanel 1 tsk vaniljpulver 2,5 dl stevia 1 dl vatten

Gör såhär: Värm upp en torr stekpanna på medelvärme. Häll i stevia, vanljpulver, havssalt, kanel och vatten. Blanda allting väl tills de börjar bubbla. När ingredienserna smält häller du i mandlarna och rör runt tills de täcks helt. Fortsätt röra tills det börjar stelna, men akta så att de inte bränns. Ta bort pannan från värmen och låt stå i 1–2 minuter. Försök sedan lossa mandlarna från stekpannan med hjälp av en träslev och häll ut på ett bakplåtspapper där de får stelna helt.

Söta mango- och hallonkulor Dessa godingar är helt veganska. De rosa och gula godiskulorna är dessutom vackra att titta på och passar perfekt in i påskens färger.

Ingredienser:

2,5 dl havregryn 1 dl kokosflingor ½ dl mandelmjöl 2 msk lönnsirap 1 tsk vaniljpulver 1 dl hallon, färska eller frysta 1 dl mango, färsk eller fryst 50 gram mörk choklad

Gör såhär: Mixa havregryn, kokosflingor, mandelmjöl, vaniljpulver och lönnsirap i en mixer eller med en mixerstav. Dela innehållet i två skålar. Mixa sedan hallonen för sig och mangon för sig och tillsätt i varsin skål och blanda runt. Rulla smeten till små kulor så att du får hälften rosa och hälften gula. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa halva kulorna i chokladen. Strö på lite kokos och låt stelna på ett bakplåtspapper.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.