Finns det något godare än sega chokladcookies tillsammans med ett kallt glas mjölk? Perfekt fika när du får besök och funkar jättebra att frysa in. Det här receptet är dessutom glutenfritt vilket gör det till en extra bonus.
Enkelt, snabbt och gott. Så kan man sammanfatta det här löjligt goda receptet på glutenfria sega chokladcookies. Glöm inte havssaltet på toppen – det ger kakorna en helt ny dimension.
Du behöver: 1,5 dl socker 40 g rumsvarmt smör 2 ägg 0,5 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 250 g mörk choklad 120 g grovhackad vit choklad Flingsalt
Gör såhär: Sätt ugnen på 160 grader varmluft, eller 180 grader om du har en vanlig ugn. Smält den mörka chokladen över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna något. Vispa smöret med elvisp i ca 2 minuter, tillsätt sedan sockret och vispa i 3 minuter till. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ner. Rör samman majsstärkelse, bakpulver och salt och häll ner i smeten. Sedan är det dags att röra ner den smälta chokladen i smeten. Nu kan smeten vara ganska rinnig, men låt den stå framme en stund för att sätta sig. När smeten är helt sval, addera den vita hackade chokladen och blanda. Klicka ut smeten på en plåt, drygt en matsked till varje kaka. Strö till sist flingsalt på varje kaka. Grädda kakorna i 8–9 minuter och låt de sedan svalna innan du börjar mumsa.
Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.