Gör våfflan till träningsmat!

Våfflor är mer än bara en smarrig dessert. Genom att variera och dryga ut innehållet kan de bli grymt laddningskäk inför träningspass!

Du kan använda ditt vanliga våffelrecept, med ett par lätta justeringar. Grahamsmjöl eller havregryn är utmärkta komplement till vanligt vetemjöl, som både gör våfflorna mer matiga och nyttiga. Så ta fram bunkar och våffeljärn så kommer här tre recept på riktigt matiga våfflor!

Fluffiga fullkornsvåfflor

Prova på fullkornsvåfflor som en smaskig förrätt.

-Byt ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Blanda ihop tillsammans med mjölk, ägg, smält smör och salt i en bunke. Hoppa över socker denna gång.

-Vispa ihop till en smet och värm våffeljärnet.

  • Tillsätt matig topping på de färska våfflorna. Getost, rosmarin och lite pressad citron gör våfflorna till utmärkta förrätter.

Spenatvåfflor med lax och ägg

En riktig måltid som både är mättande som nyttig.

-Byt ut hälften av vetemjölet mot havregryn, tillsätt även 100 gram bladspenat med övriga ingredienser. Mixa ihop med stavmixer.

  • Grädda våfflorna i ett stort våffeljärn.

-Toppa spenatvåfflorna med en bit rökt lax, ett pocherat ägg och lite dill. En riktig proteinbomb, full av smak och nyttigheter.

Klassisk efterrätt

Okej då, en vanligare våffla är en grym efterrätt!

-Kör på med ditt vanliga recept, med socker och bakpulver. Vispa till smet och häll i järnet.

-Toppa de varma våfflorna med hallon, blåbär och lite florsocker. En enkel men härlig smaksensation.

Testa ett av recepten, eller samtliga som en trerättersmeny: välj själv hur du vill avnjuta dessa matiga våfflor. Smaklig spis!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.