Hälsosamt tilltugg

Chips, ostkrokar och nötter i all ära. Men ibland kan det vara både gott och festligt att bjuda på något annat tilltugg innan maten. Här kommer recept på tre hälsosamma, enkla och framförallt goda röror som är perfekt som försnacks när du har gäster.

Perfekt som dipp till grönsaker, kex eller att servera på en bit gott bröd. Blir det något över håller alla röror i kylskåpet och är ett perfekt komplement till en matig sallad.

Ljuvlig kronärtskocksröra Denna syrliga röra är beroendeframkallande. Klar på ett kick och passar till det mesta.

Ingredienser: 1 burk kronärtskockshjärtan 2 dl crème fraiche 1 dl riven parmesan 1 riven vitlöksklyfta Salt & peppar

Häll av vätskan och spola av kronärtskockorna. Mixa tillsammans med crème fraiche och vitlök. Blanda i den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Böndipp med smak av citron och vitlök Mättande, god och passar både som dipp till grönsaker eller att bre på en brödskiva.

Ingredienser: 1 paket stora vita bönor 1 riven vitlöksklyfta 1 matsked färskpressad citron 3 matskedar olivolja Citronzest (en halv citron) Salt & peppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller en stavmixer. Om du vill ha en lösare konsistens kan du spä med lite vatten eller mer olivolja. Garnera med färska örter, t.ex. persilja.

Crème fraiche med smak av parmesan och tryffelolja Enkel och supergod dipp som du bara måste testa. Efteråt kommer du aldrig gå tillbaka till den klassiska dippmixen.

Ingredienser: 2 dl crème fraiche 1 dl riven parmesanost Tryffelolja Salt & peppar

Blanda crème fraiche med den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att ringa tryffelolja över blandningen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.