Hummus på tre sätt

Hummus är en kikärtsröra från Mellanöstern som passar till det mesta. Som topping på salladen eller wrapen, pålägg på mackan eller som dipp till grönsakerna. Förutom att vara galet god, mättande och nyttig så går den att variera i oändligheten. Vi bjuder på tre varianter av den smarriga röran.

Klassisk hummus

1 pkt ekologiska kikärtor

½ dl olivolja

2 msk vatten

1 riven vitlöksklyfta

2 msk tahini (sesampasta)

1 krm spiskummin

½ pressad citron

Salt och peppar

Gör såhär: Mixa alla ingredienser. Späd eventuellt med mer olja och vatten om du vill ha en lösare konsistens. Mixa tills hummusen blir krämig och slät. Garnera med olivolja och rostade sesamfrön.

Rödbetshummus

1 pkt ekologiska kikärtor

3 kokta rödbetor

½ dl olivolja

2 msk vatten

1 riven vitlöksklyfta

2 msk tahini (sesampasta)

½ pressad citron

Salt och peppar

Ev. fetaost och persilja till garnityr

Gör såhär: Mixa alla ingredienser. Späd eventuellt med mer olja och vatten om du vill ha en lösare konsistens. Mixa tills hummusen blir krämig och slät. Garnera med hackad persilja och smulad fetaost.

Medelhavshummus

1 pkt ekologiska kikärtor

10 soltorkade tomater i olja

½ dl olivolja

2 msk vatten

1 riven vitlöksklyfta

1 msk paprikapulver

2 krm chilipeppar

2 msk tahini (sesampasta)

½ pressad citron

Salt och peppar

Gör såhär: Mixa alla ingredienser. Späd eventuellt med mer olja och vatten om du vill ha en lösare konsistens. Mixa tills hummusen blir krämig och slät. Garnera med hackad basilika.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.