Kall soppa till vårvarma utflykter

Vad är det som säger att en soppa inte kan väcka vårkänslorna? Vår gurk- och melonsoppa är lika mättande som god och gör sig perfekt till en helgutflykt i det härliga vårvädret.

Nu kommer våren! Extra välkommet detta år. En långpromenad eller utflykt blir bäst med lite planering i form av en välfylld matsäck. Kallare måltider är lättare att ta med, så prova gärna detta recept inför en mysig vår-picknick. Soppan är lika god som enkel att snickra ihop!

Gör så här:

  • Basen i soppan utgörs av en gurka och en halv galiamelon.

Skär bort skalet på melonen och plocka bort kärnorna. Klyv gurkan på mitten och dra ut kärnorna med en sked. Skiva sedan melon och gurka i jämnstora bitar och lägg i en mixer.

  • Tillsätt 0.5 dl lätt creme fraische, 1 matsked olivolja och lika mycket vitvinsvinäger, 1 dl körvel och 0.5 dl mynta i mixern. Krydda med lite salt och peppar, samt några isbitar.

För extra syra kan du tillsätta lite citron.

-Mixa tills innehållet fått en tjock och fyllig konsistens. Häll upp soppan i glasburkar, plastmuggar eller liknande med lock som håller tätt. Receptet bör räcka till 4-6 personer, beroende på hur många vuxna eller barn som är med.

Soppan tar bara dryga kvarten att tillaga, så tjuvstarta våren redan idag!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.