Kvargrecept på grymma mellanmål!

Lite socker och fett, men fullproppad av proteiner. Kvarg är ett grymt mellanmål, särskilt om du tränar!

Dagar med högt tempo och fulltecknat schema är det lätt att slarva med måltiderna. Då är ett snabbt och nyttigt mellanmål extra viktigt, för att ladda kroppen med energi. Så länge som du inte är allergisk mot mjölkprotein är kvarg ett jättebra alternativ för mellis – och snabbfixat. Här är fyra smarriga exempel.

Smaksätt kvargen själv! Välj en naturell kvarg, smaksätt sedan med de bär eller frukter du vill. En finfin variant är: Naturell kvarg Några matskedar frysta blåbär och hallon 1/2 matsked vaniljpulver En banan Skiva bananen och rör ihop allt. Snabbt, smarrigt och nyttigt! Föredrar du mango eller ananas framför bären, så kör på det istället.

Kvarg-smoothien Använd receptet ovan – men mixa istället ihop det i en blender. Tillsätt en deciliter äppeljuice, för att få lite sötma i mixen. Du får en härlig smoothie, som smakar jättegott och mättar. Vill du använda enbart blåbär eller enbart hallon går det såklart lika bra som att mixa flera bär.

Kvarg-glassen Om du har tid att förbereda: gör kvargglass! Rör ner bär i en bunke med naturell kvarg och lite vaniljpulver. Se till att det mixas ordentligt. Lägg upp små klickar av mixen på ett fat och ställ in i frysen. Efter några timmar har du små och smarriga snacksbitar. Magi à la kvarg!

Matigare mellanmål Är du riktigt sugen eller behöver ladda inför ett träningspass, satsa då på detta recept: Kvarg med vaniljsmak Ett äpple Kanel Valnötter Hacka äpple och nötter. Blanda kvarg och kanel. Toppa med äpple och nötter. Lyxa till det och ringla en klick honung på. En fröjd för både öga och smaklökar!

Mellanmål är nödvändigt, men slarva inte med de ”riktiga” måltiderna!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.