Mellanmål med julkänsla

Julbord med en massa godsaker kan bli väldigt mastiga och ge en tung matkoma. Men med våra snabbfixade recept kan du enkelt varva in lättare mellanmål, utan att förlora julkänslan!

För den som älskar kanel så är det utmärkt ingrediens att krydda till en guldkant på smakupplevelsen, särskilt i juletid. Här är tre enkla mellisrecept att avnjuta mellan Jansson och julgröt.

Saffranpannkaka 1 ägg 0.5 dl mjölk 1 dl keso 3/4 msk fiberhusk 1 nypa salt 0.5 gram saffran

Gör så här: Mixa ingredienserna och stek som en ”vanlig” pannkaka. Med keso blir pannkakan både tjock och fluffig. Toppa med vaniljkvarg, lite hallon eller andra smaskiga tillbehör. En perfekt och nyttig frukostpannkaka lägger grunden till en bra start på dagen!

Julsmoothie 1 apelsin 1 banan 3 dl naturell lättyoghurt 1 krm kanel 1 krm kardemumma

Gör så här: Krama saften ur apelsinen och blanda med övriga ingredienser i en mixer. Använd kanelen och/ eller kardemumman efter eget tycke och smak. Häll upp och avnjut. En perfekt smoothie för eftermiddagen mellan lunch och middag.

Keso à la Malta 200 g minikeso 1 msk vaniljsocker 1 satsuma

Gör så här: Blanda ihop keso med vaniljpulvret. Garnera godbiten med lite satsumasklyftor – eller toppa med lite kanel (det funkar som sagt till det mesta). Anpassa efter hur du brukar avnjuta din ”vanliga” Malta. Perfekt efterrätt eller lättare kvällsmat.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.