Snabba recept för airfryer!

Fick du en airfryer i julklapp? Då är du inte ensam – många har upptäckt enkelheten och fördelelarna med att tillaga mat i en airfryer.

Eftersom airfryern använder luft istället för en massa olja eller fett för att tillaga och fritera mat har den blivit väldigt poppis. Här är tre recept på både huvudrätt och tilltugg som du snabbt fixar med en airfryer.

Laxfilé med apelsintouch Lätt, smaskigt och snabbfixat.

Och de enda ingredienserna du behöver är: 600 gram laxfilé (helst med skinnet på) 1 msk vitpeppar 1 tsk salt 1 apelsin

Gör så här: Skär laxfilén i fyra mindre bitar. Skala det yttre lagret av apelsinen med ett rivjärn. Krossa pepparn och blanda ihop med salt och apelsinskalet. Gnugga in den mixen med laxbitarna och låt det stå och dra i en kvart. Stek därefter laxen i din airfryer med programmet Fish. När det är färdigt, skär apelsinen och pressa juicen över laxbitarna. Fina fisken, eller hur?

Rostad grönsakstallrik Tilltugg till laxfilén i förra receptet? Varför inte en tallrik full av härligt rostade grönsaker?

Du behöver: 1 aubergine 1 zucchini 1 röd paprika 10 gröna sparris 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 tsk hackad timjan 1 msk svartpeppar

Gör så här: Skär auberginen och zucchinin i 1,5 cm stora skivor och paprikan i 2x2 cm stora bitar. Krydda alla grönsaker, förutom sparrisen, med olivolja och de övriga örterna. Stek dem därefter i programmet Grönsaker i din airfryer. Ta bort nedre delen av sparrisen och tillsätt till resten av grönsakerna halvvägs in i programmet. Lägg upp på tallrik och avnjut denna underbara blandning av grönt godis.

Sötpotatisfries Är du mer sugen på sötpotatis? Då funkar alltid denna moderna tolkning av en tidlös klassiker.

De fyra ingredienserna är: 2 stora sötpotatisar 1 tsk salt 200 ml matolja 1 nypa cayennepeppar

Gör så här: Skala och skär sötpotatisen i 0,5 cm avlånga bitar och stek dem i programmet French Fries. Häll i oljan stegvis under programmet och fortsätt blanda tills det blir tjockt. När programmet kört klart kryddar du med salt och cayennepeppar. Vips är dina fries färdiga att äta.

Det finns så oerhört mycket att laga med en airfryer, hoppas dessa recept ger dig mersmak!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.