Recept på smarrig mandelkaka

Den här mandelkakan är smarrig som en efterrätt – men funkar lika bra som mättande mellanmål. Dessutom glutenfri och utan massa socker, så kolla in receptet.

Då och då behöver vi unna oss något riktigt gott. Som mellis eller gofika. Den här mandelkakan är glutenfri och bakas på mandelmjöl och fiberhusk och sötas med lite honung eller stevia.

Ingredienser för 6-8 bitar: 3 dl mandelmjöl 1 tsk fiberhusk 1 krm vaniljpulver 0,5 krm salt 2 dl grädde 2 ägg 0,5-1 msk honung eller lite stevia (kan uteslutas) 1 msk smör och kokos till formen

Läs noga på förpackningen hur mycket stevia du ska använda, då det lätt kan bli en negativ bismak om du tar för mycket.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
  3. Rör ner grädden.
  4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
  5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
  6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
  7. Häll i smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  9. Låt svalna en stund innan du skär upp kakan.

Servera med vispad grädde och färska hallon och blåbär. Njut!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.