Ruskigt god kantarellomelett

September är en riktig svampmånad och gott till i princip allt. Här kommer ett recept till dig som vill variera den klassiska kantarellmackan. Nämligen en ljuvlig kantarellomelett som är mättande, enkel och otroligt god

Du behöver (4 personer)

5 ägg

0,5 dl vispgrädde

3 dl mjölk

1 liter kantareller

2 msk smör

Salt och peppar

Persilja

Gör såhär: Sätt ungen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar lätt i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i ca 30–35 minuter. Rensa svampen och låt den koka in i en torr panna. När vätskan försvunnit tillsätter du smör, salt och peppar. Häll svampen över omeletten och garnera med persilja. Njut!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.