Sellerijuice! Därför är den hälsosam

För några år sedan tog trenden fart – selleri gick från att vara en tråkig grönsak till att bli den stora snackisen. Sedan sellerijuicen gjorde intåg har den varit en fortsatt hälsotrend, populär på grund av sitt höga näringsvärde. Här berättar vi mer om fördelarna med den omtalade grönsaken.

Fullproppad av vitaminer och mineraler Selleri innehåller flera näringsämnen som är bra för din hälsa och kropp. I grönsaken hittar du alltifrån B-vitaminer och vitamin C, till kalium, magnesium och kalcium. Viktiga näringsämnen som kroppen behöver!

Bidrar till ett starkt immunförsvaret När du dricker sellerijuice får du i dig magnesium – ett viktigt mineral som är bra för ämnesomsättningen och möjliggör att kroppen kan tillgodose nödvändiga näringsämnen. Dessutom ser magnesium till att du bibehåller ett starkt immunförsvar.

Hjärta och benstomme tackar dig Vitamin K finns det gott om i den nyttiga grönsaken! Den fettlösliga vitaminen bidrar till ett starkt och friskt hjärta och en normal benstomme. Så se till att få i dig vitamin K regelbundet.

Skyddar mot oxidativ stress Selleri innehåller både vitamin C och vitamin E – viktiga antioxidanter som måste tillföras via maten, då kroppen inte producerar dessa själv. Fördelen med antioxidanterna är att de hjälper till att skydda kroppen mot oxidativ stress, vilket kan orsakas av fria radikaler. Kroppen behöver alltså vitaminerna för att undvika obalans och bekämpa negativa effekter från fria radikaler.

Recept sellerijuice

Du behöver: 1 knippe ekologisk selleri

Gör så här: Skölj sellerin och plocka bort bladen om du vill undvika en allt för besk smak. Kör sedan sellerin i en juicemaskin eller mixa med en stavmixer. Sila vätskan. Häll upp den silade juicen i ett glas. Drick och njut!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.