Snabb och spicy shirataki ramen

Har du testat shiratakinudlar än? De krispiga nudlarna har ätits och älskats i Japan i över 1 500 år – och det är lätt att förstå varför. Fria från såväl gluten som laktos och i princip också från kalorier fungerar de för nästan alla specialkoster. Varför inte testa dem i en het ramen?

Det här ramenreceptet slänger du ihop på en halvtimme. Toppa upp med gottigheter du har hemma som avokado, sesamfrön, morötter eller paprika – det här är en rätt du kan variera i oändlighet.

Du behöver:

1 vårlök

1 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk chilipasta

1 msk olivolja

1 msk fisksås

4 hårdkokta ägg

2 paket shirataktinudlar

1 l buljong

1/2 dl soja

1/2 dl risvinäger

250 g kastanjechampinjoner, sköljda och skivade

Salt

Peppar

Valfri topping

Gör så här:

  1. Stek löken och svampen mjuk i en stor kastrull.

  2. Addera alla ingredienser förutom äggen, nudlarna och toppingen. Sjud på svag värme under 20-30 minuter.

  3. Skölj nudlarna under kallt vatten.

  4. Smaka av buljongen, salta och peppra vid behov. Rör ner nudlarna.

  5. Fördela i skålar och lägg på ägghalvorna och din topping.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.