Två vårfräscha mellanmål

Behöver du tips på goda och näringsrika mellanmål? Här kommer två stycken med citrus som går superlätt att slänga ihop. Citrus innehåller en massa vitaminer, mineraler och fibrer som boostar din hälsa. Under vinter och vår är citrusfrukterna dessutom extra goda, så det gäller att passa på.

Här kommer två recept på våra vårigaste mellanmål med citrus:

Grapefrukt med turkisk yoghurt och mynta Ett enkelt men framförallt gott mellanmål. Grapefruktens friskhet bryts av mot den lena yoghurten.

1 grapefrukt 1 dl turkisk yoghurt 1 msk hackad hasselnöt Flytande honung Färsk mynta

Skär bort skalet från grapefrukten och skär fruktköttet i bitar, försök få bort så mycket av det vita som möjligt. Lägg bitarna i en skål tillsammans med yoghurt och hackad hasselnöt. Toppa med lite flytande honung och mynta.

Apelsinsallad med keso Uppfriskande och god apelsinsallad med granatäppelkärnor och keso för extra mättnadskänsla. Funkar som både mellanmål och frukost.

2 apelsiner ½ granatäpple 250 g keso 1 tsk vaniljsocker 2 msk linfrön 2 msk havrekli

Rör ihop keso, vaniljsocker, linfrö och havrekli i en skål. Skär bort skalet från apelsinerna och skär fruktköttet i bitar. Ta ut granatäpplekärnorna och blanda med apelsinen. Servera tillsammans med kesoröran.

Mums!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.