Ugnsbakad avokado – lättfixat och supergott

Har du inte provat ugnsbakad avokado ännu? Då är det verkligen hög tid! Det är lika smarrigt som lättlagat och sätter färg på alla måltider: från påskmaten till att agera perfekt tillbehör till brunchen.

Avokadon är som du förmodligen redan vet sprängfylld av nyttigheter. Den är rik på vitaminer, antioxidanter och samma hälsosamma fetter som bland annat olivolja innehåller. Förutom det är den jättegod och passar till så mycket. En grym go to-grönsak att fylla både tallrik och mage med.

Att ugnsbaka några avokadohalvor fyllda med gottigheter är som sagt lättfixat. Såhär kvickt löser du ett par varianter:

Snabbvariant

-Välj två-tre mogna avokados. Dela dem på mitten, gröp ur kärnan och ta även bort lite av avokadoköttet i mitten.

-Ta fram lika många ägg som avokadohalvor. Kläck dem försiktigt, separera gulan från vitan och placera gulan i avokadons urgröpning.

-Sätt ugnen på 200 grader.

  • Placera avokadohalvorna på en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Låt stå i ugnen 12-15 minuter, plocka sedan ur formerna. Garnera med lite persilja eller gräslök och servera!

Deluxe-variant

För en lite mer matig variant:

-Kör samma instruktioner som ovan: men bädda ner en liten skiva rökt lax mellan avokadon och äggulan. Toppa med några små bitar rödlök och låt härligheten gifta sig i ugnen.

-Pressa en halv lime eller citron över de rykande godbitarna och toppa med lite peppar eller örtsalt. Ät och njut!

Och var inte rädd för att twista till receptet med egna idéer. Huvudsaken är att du och middagssällskapet gillar slutresultatet!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.