3 anledningar att jobba på konditionen

Håll igång konditionen! Lätt träning är bättre än ingen träning alls. Här ger vi dig tre anledningar att hålla igång, även om du tar det lite lugnare.

Under sommaren är det inte ovanligt att rutinerna förändras en del. Vi somnar kanske senare, äter mat på andra tider och befinner oss på andra platser. En rutin som är bra att hålla i är träningen, här ger vi dig 3 goda anledningar.

Du minskar risken för sjukdomar När du rör på dig och håller igång kroppen minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och metabola sjukdomar som diabetes typ 2.

Du sover bättre Genom att hålla dig i rörelse ökar du blodcirkulationen i kroppen och cellerna kan ta upp mer syre. Med god syresättning klarar kroppen bättre av att rensa ut skadliga ämnen som stresshormoner. Mindre stress gör i sin tur att du sover bättre.

Du känner dig piggare, gladare och får bättre minne Att vara fysisk aktiv påverkar hjärnan positivt. Du blir bland annat piggare och gladare, får bättre minne och bättre koncentrationsförmåga. Anledningen är att olika signalsubstanser som dopamin och serotonin utsöndras i hjärnan när vi tränar och får upp pulsen.

Summa summarum är det riktigt bra att hålla igång träningen under sommaren. Du behöver inte träna hårt, det viktiga är att du håller kroppen i rörelse och får upp pulsen regelbundet. Ta en rask promenad, simma några extra längder eller ett pass på gymmet.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.