5 anledningar att börja yoga – idag!

Statisk styrka, tuff stretch och huvudstående – inte konstigt att det kan verka svårt med yoga. Sanningen är att det är en av världens mest anpassningsbara och skonsamma träningsformer. Här är fem avgörande anledningar att börja yoga redan idag.

1. Yoga är skonsamt

Yoga är utmärkt för dig som vill komma i gång med träningen, kämpar med en idrottsskada eller lider av kronisk smärta. Träningsformen utförs i lugnt tempo och med den egna kroppstyngden som enda vikt. Dessutom går övningarna att variera i oändlighet! Ett perfekt upplägg för att bygga upp kroppen på ditt sätt, i din alldeles egen takt.

2. Ökar styrka och smidighet

Yogans rörelser involverar hela kroppen. Kombinationen av statiska och dynamiska styrkeövningar i kombination med stretch gör dig både stark och rörlig. Som om inte det vore nog får du även bättre balans och en fin hållning.

3. Reducerar stress och oro

Yoga har bevisad effekt för att minska stress och oroskänslor. Precis som annan fysisk aktivitet bidrar yogan till att minska utsöndringen av stresshormon efter ett träningspass. Genom att dessutom uppmuntra till en långsam och djup andning så aktiveras det parasympatiska nervsystemet, den del av vårt autonoma nervsystem som gör oss lugna och sänker både puls och blodtryck. Bara detta är ett viktigt argument för att börja med yoga.

4. Ger en helhetssyn på hälsa

Yoga är inte bara en träningsform utan ett sätt att tänka och leva. Självklart går det bra att bara utöva de fysiska rörelserna men faktum är att yogans filosofi ofta spiller över på andra delar av livet, medvetet eller omedvetet. Lugn andning, närvaro och känslan av tacksamhet är några fina bitar som har en tendens att följa med ut från träningssalen.

5. Yoga Maxar ditt fokus

Yoga handlar i mångt och mycket om att ta kontroll över både vårt fysiska och mentala liv. Eftersom yoga är en aktivitet som kräver fullt fokus bidrar den till att stärka koncentrationsförmågan. Det finns forskning som visar att bara åtta veckors yoga kan ge både förbättrad koncentration och motivation.

Det finns många aktörer som erbjuder olika typer av yoga-pass. Vi på STC har Yoga Flow. Vill du hellre komma igång på egen hand så finns det många bra och enkla appar för yoga och mindfulness.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.