5 tips på hur du kommer igång med träningen efter semestern!

Efter ett längre träningsuppehåll under sommarledigheten kan det kännas utmanande att hitta tillbaka till rutinerna. Men om du tillåter dig själv att börja lätt och öka stegvis, ska du se att träningslusten snabbt kommer tillbaka! Här är fem tips för att komma igång med träningen igen efter semestern.

Börja lätt Låt uppstarten ta lite tid! Du måste inte rivstarta för att börja, utan den första veckan eller två räcker det att få in lite extra vardagsmotion för att ”väcka” kroppen. Ta trapporna, kliv av bussen en hållplats tidigare eller kör ett kort helkroppspass på gymmet med lite lättare vikter. Det viktiga är att du inte går ut för hårt med en gång, risken finns att du överanstränger kroppen och i värsta fall skadar dig.

Hitta tillbaka till mat- och sömnrutiner En bra och varierad kost tillsammans med regelbundna sömnrutiner är A och O – både för att du ska må bra och få den energi du behöver. Under semestern är det dock vanligt att dessa delar glöms bort. Se därför till att du prioriterar bra mat och sömn när vardagen återgår till det normala. Det kommer att göra dig både piggare och mer motiverad till att börja träna igen.

Sätt tydliga mål Vad har du för mål med träningen? Vare sig det handlar om att bli starkare, få mer ork i vardagen eller bli gladare, gör du klokt i att skriva ner dina mål för att påminna dig själv om vad du vill med träningen. Utifrån dessa mål kan du sedan planera för hur du ska nå dem på bästa möjliga sätt. Att träna lite halvhjärtat enbart för att du känner att du måste blir sällan bra, så försök att tänka på hur du vill må och känna dig, och sträva efter det.

Våga prova något nytt Om du känner dig omotiverad är ett bra tips att testa någonting helt nytt i träningsväg. Finns det ett gruppträningspass på gymmet som du varit nyfiken på men aldrig anmält dig till? Nya erfarenheter och upplevelser kan hjälpa till att kicka igång träningslusten igen och ge dig en knuff i rätt riktning.

Träna tillsammans Att träna ihop med en kompis är både roligt och motiverande. Förutom motion får du trevligt umgänge på köpet! Ytterligare en fördel är att träningen lättare blir av om man är två som bestämt något ihop, eller hur? Ta med dig kompisen, syskonet eller partnern på ett träningspass – det blir garanterat kul!

Kom ihåg att lyssna på kroppen och att inte gå för fort fram. Så länge du börjar har du redan kommit långt. Lycka till med träningen!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.