Hemmaträning – redskapen du behöver

Är du trött på att använda dina gamla böcker som vikter, eller på att göra yoga bland brödsmulor och damm? Investera i bra utrustning så blir din hemmaträning både roligare och enklare. Här tipsar vi om smarta redskap för dig som börjat träna hemma eller vill börja.

Hemmaträning är populärt. Och det går att göra på många olika sätt, vissa använder inte redskap och andra använder gärna olika typer av träningshjälpmedel. Med rätt redskap kan du få till ett effektivt träningspass precis när det passar dig.

En bra bas att börja med för din hemmaträning

Är du sugen på redskap? Börja med att införskaffa en bra bas och allsidig utrustning. Med yogamatta, gummiband och kettlebell kommer du längre än du tror.

  • Yogamatta. En yogamatta är ett absolut måste för hemmaträningen. Det underlättar i princip alla övningar, oavsett om det är styrka, kondition eller yoga. Dessutom är den perfekt att använda utomhus när våren nalkas.
  • Gummiband. Gummibandet är ett enkelt och allsidigt träningsredskap för hela kroppen och smidigt att ta med på semester eller resande fot. Köp gummiband i olika storlekar så får du in både stora och små muskelgrupper.
  • Kettlebell. En kettlebell är en vikt som går att använda i många övningar, som marklyft, swing, benböj eller utfall. Välj gärna en lite tyngre kettlebell (12–24 kg). Du är starkare än du tror i ben och rumpa.

Mer redskap för din hemmaträning

Har du redan ovan nämnda träningsredskap och vill uppgradera sortimentet med lite nya grejer? Grymt, då tycker vi att du ska satsa på en pilatesboll, ett par hantlar eller ett TRX-band.

  • Pilatesboll. Pilatesbollen är perfekt för både styrke- och balansövningar. Den funkar lika bra att använda för situps som höftlyft. Men är också perfekt att sitta på när du arbetar hemifrån eftersom du aktiverar bålen och sitter mer ergonomiskt.
  • Hantlar. Ett par hantlar underlättar när du vill träna mer specifika delar av överkroppen som triceps, bröst, biceps och axlar. Ett tips är att köpa ett par påbyggningsbara hantlar så att du kan variera vikten du använder.
  • TRX. Ett TRX-band är ett behändigt träningsredskap som går att hänga upp i en dörr, gren, ribba eller på ett utegym. Banden är justerbara och kroppen blir ditt motstånd. Träning med TRX gör att du aktiverar hela kroppen och du tränar såväl styrka som balans och stabilitet.

Vill du få inspiration till din hemmaträning? På med träningskläderna och testa vår onlineträning.

Funktionell träning 25 min

https://www.youtube.com/watch?v=fYiN9S8Dhes&list=PLHXAxbsNrrjjBO6tIudrfJEdeQcF7fbkx&index=2

Core 22 min

https://www.youtube.com/watch?v=MCxpTXsUjVI&list=PLHXAxbsNrrjjBO6tIudrfJEdeQcF7fbkx&index=4

Tabata 20 min

https://www.youtube.com/watch?v=XXf_e6UT3Gc&list=PLHXAxbsNrrjjBO6tIudrfJEdeQcF7fbkx&index=7

Övningar för två

https://www.youtube.com/watch?v=hW228oKJL48&list=PLHXAxbsNrrjjBO6tIudrfJEdeQcF7fbkx&index=8

Sugen på nåt enklare? Här kommer tips på bra övningar för trappträning!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.