Balansera dig bort från skadorna

En bra balans ger dig bättre kroppshållning, men är även en nyckel till framgångsrik träning. Med stabilitet i kroppen kan du förebygga onödiga småskador och hålla långa träningsperioder utan avbrott.

Balansövningar utan vikter är minst lika betydelsefulla som stryke- och konditionsträning. Du kan träna din balans på flera sätt, här är tre bra övningar som du kan starta med redan idag.

Hopp i sidled En perfekt basövning för balansen.

-Ställ dig på ett ben och hitta balansen. Ta sedan sats och gör ett hopp i sidled, till vänster eller höger. -Hoppa sedan tillbaka till där du började, fortfarande på samma ben. Fortsätt hoppa fram och tillbaka i 30 sekunder, byt sedan ben.

Övningen får både små och stora muskler att jobba tillsammans. Hitta ditt eget tempo i hoppen, fokusera på att hålla balansen mer än att hoppen blir så långa som möjligt.

Atomic Situp Dags att ge bålen en omgång! Atomic situp är en bra variant på en riktig klassiker.

-Ligg på rygg med raka ben och armar utsträckta över huvudet. Tänk att kroppen ska likna ett långt streck. -Spänn magen och sätt dig upp, böj benen och dra ihop kroppen så du kan nudda fötterna med dina händer. Sträck sedan ut armar och ben till utgångsposition igen.

Tänk på att inte låta armar eller ben nudda marken, bara rumpan ska vara i backen. Även här är det viktigt att hålla balansen genom rörelsen.

Planka med lyft Plankan är en grym utgångsposition till många övningar.

-Stå i plankan, men gå upp i armhävningsställning med armar och fötter i höftbredd. -Lyft höger arm och vänster ben samtidigt och sträck ut, spänn kroppen, tänk på att vara rak i både rygg och höftlinje.

  • Gå tillbaka med arm och ben till armhävningsställning. Upprepa sedan rörelse med motsatt arm och ben.

Denna allsidiga övning är perfekt för att träna flera muskelgrupper samtidigt som balansen.

Rak rygg och god hållning är bra på alla möjliga sätt, så lycka till med övningarna!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.