Barn och träning

Barn och träning, alltså din träning, är en svår ekvation att få ihop. Här kommer några tips från oss om hur du kombinerar föräldrarollen med träning.

Det är svårt att få in träning i schemat, vi vet. Men vi vet också att allt blir bättre med träning – här kommer tre tips för att öka din träningstid under de hektiska barnåren. Med barnen i fokus, dessutom.

Löpning med springvagn – Din vanliga vagn är inte gjord för löpning. Skaffa en som är utformad för det och få ditt/dina barn att uppskatta din löptur. Att sitta på första parkett och heja på mamma eller pappa ska vara kul. Likaså om du hittar några fina rundor – en skogstur kan bli rena safari för barnen.

Jobbtid – När du är på jobbet och barnen på dagis eller i skolan är en bra tid att planera in träningen. Direkt efter lämningen på morgonen? Eller funkar lunchträning för dig? Ett tips för att få det att funka är ytterligare planering: ta med något att äta innan träningen och en låda som står klar direkt efter. Och ha gärna en träningsväska packad och klar på jobbet.

Barnpassning – Har din anläggning barnpassning? Eller kan din partner, granne eller någon kompis passa barnen så du kan träna? Ett bra tips är att göra det kul även för barnen när du ska träna; inte ”ni får vara här medan jag tränar” utan ”gissa vad vi ska göra sen? Då kommer farfar hit och med världens största pussel medan jag…”.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.