Därför ska du sätta dina träningsmål fram till jul

När höstregnet vräker ner och augusti-peppen övergått i vardag är det perfekt att sätta upp mål som sträcker sig till jul! Vi förklarar hur – och varför.

1. Se din träning som en skoltermin Jobba med mål och sätt dem säsong för säsong – precis som i skolan. Tänk inte att ”jag lovade ju att klara det här under året” utan tänk istället att ”när jag tar jullov skulle jag vilja ha lärt mig det här”. Då minskar risken att du river av halvhjärtade pass bara för att få tillfälle att möjligen fixa en extra chin. **

  1. Planera hur du ska lägga upp träningen istället för vad du ska göra** Om du stirrar dig blind på vad du ”ska ha klarat av innan året är slut” får du tunnelseende kring prestationen, men om du istället tänker”jag ska springa två gånger i veckan fram till Lucia” kommer du undermedvetet att lägga upp träningen så att du kommer närmare ditt mål.

3. Gå in i det nya året med ny känsla För att du ska börja 2020 med rätt positiva känsla krävs det att du tar bort fokus från resultat. När du går på ovan nämnda jullov, koppla bort kraven och gör träningen rolig och prestigelös. Underskatta inte den snöiga högtidens många chanser till vardagsrörelse – en pulkapromenad med rastlösa barn den 23 december kan mycket väl kännas som ett marathon!

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.