Ge dina magmuskler en smäll med 5 enkla magövningar

För att få till träningen under semestern behöver den vara enkel och tillgänglig. Här kommer tips på fem enkla magövningar som du kan göra när inspirationen tryter. De funkar precis lika bra att göra hemma som på stranden.

Ge magen en riktig omgång med dessa enkla övningar. Gör varje övning i en minut och vila sedan 30 sekunder innan du går vidare till nästa. Satsa på att få till tre varv. Efter det har du fått till 15 minuter intensiv och effektiv bålträning.

Situps med vikt Lägg dig på rygg och håll en vikt med raka armar ovanför huvudet, om du inte har en vikt kan du ta en tung bok eller sten – låt fantasin flöda. Gör sedan situps där du avslutar med vikten ovanför huvudet.

Plankan Den klassiska plankan är en toppenövning som inte bara tränar magen, utan även rygg och axlar. Ställ dig i position med armbågarna vinkelrätt från axlarna. Spänn magen och knip ihop rumpan. Undvik att svanka eller skjuta rumpan i luften.

Dead bug Lägg dig på rygg med benen i luften i 90-graders vinkel. Lyft upp armarna i luften. Du ser ut lite som en skalbagge på rygg, därav namnet på övningen. Spänn ländryggen i golvet och låt motsatt arm och ben sänkas mot golvet i kontrollerade rörelse. Fortsätt upprepa rörelsen under hela minuten.

Mountain climbers Ställ dig i en armhävningsposition med spänd mage. Dra ena knät mot motsatt armbåge och alternera mellan benen. Antingen gör du övningen långsamt och kontrollerat, eller så ökar du hastigheten för att också få upp ett flås.

Båten Sätt dig på rumpan. Lyft upp benen och håll dem i en 90-gradig vinkel. Luta dig bakåt och håll balansen med armarna i luften. Sitt kvar i samma position under hela minuten och låt det bränna ordentligt i magen.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.