Fem knäppa och roliga träningsformer

Ibland känns det extra motigt att snöra på sig träningsskorna, då kan det behövas lite ny inspiration. Det finns faktiskt de mest udda träningsformerna att prova på. Låt dig inspireras och se om du får tillbaka suget genom någon av dessa spännande varianter.

VR-träning

Cykla i rymden, ro i en tropisk miljö eller spring på gatorna i New York. VR-träning är precis som det låter – fysisk aktivitet i en virtuell värld. Genom att ha på dig ett par VR-glasögon när du tränar slås de fysiska och mentala delarna av träningen ihop och det skapas en unik upplevelse som ger en extra dimension i din träning.

Getyoga

Det låter knäppt, men den här yogaformen slog igenom i USA redan för några år sedan. Det går helt enkelt ut på att utföra yoga utomhus tillsammans med getter. Undrar du varför? Enligt de som testat skapar djuren extra effekt: både som utmaning genom att de hoppar upp på ryggen i vissa positioner, men också för att de bidrar till att skapa en känsla av närhet och kärlek.

Plogging

Plogging är en motionsform där du kombinerar jogging med att plocka skräp. Träningsformen startade i Sverige 2016 men har nu spridit sig till flera andra länder. Rent träningsmässigt får du både motion i form av joggingen, men också styrke- och rörelseträning genom att du sätter dig på huk och plockar skräp. Dessutom gör du en god gärning för miljön samtidigt som du tränar.

EMS-träning

Med EMS-träning tränar du musklerna med hjälp av ström. EMS står för elektrisk muskelstimulation och konceptet utlovar att du på 20 minuter kan tillgodogöra dig motsvarande 3 timmars styrketräning. Genom att fästa elektroder på kroppen medan du gör olika övningar förstärks effekten av övningarna och muskeln spänns 18 gånger mer än vad kroppen själv kan åstadkomma. Rätt häftigt va?

Kangoo jumps

Studsa dig i form med Kangoo jumps. Träningsformen som uppfanns av den kanadensiske läkaren Gregory Lektham går ut på att du gör aerobicsrörelser med känguruinspirerade skor med trampolineffekt. Träningsformen är inte bara rolig och effektiv utan skonsam mot kropp och leder.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.