Fem vanliga träningsmisstag

Dags att kicka igång hösten. Hur ser din träningsrutin ut? Kolla igenom vår lista och försäkra dig om att du inte gör någon av dessa fem vanliga träningsmisstag.

Du värmer inte upp

För att maximera tiden och vara effektiv kanske du väljer att strunta i uppvärmning och gå rakt på hårdträningen. Men det är inte så smart. För att undvika skador är det viktigt att värma upp kroppen. Det kan vara genom lätt jogging och de övningar som du planerar att göra fast i långsammare tempo och utan vikt. Om du är uppvärmd kan du dessutom köra hårdare när du väl sätter igång.

Du har ingen plan

Att träna utan någon plan är sällan en bra idé. Oavsett om du ska till gymmet eller ut och springa är det bra att ha en bestämd löprunda eller serie med övningar du ska gå igenom. Annars kommer du förmodligen lägga mer tid på att fundera vad du ska träna, än att faktiskt träna – och det vill du ju inte?

Du tränar alltid samma pass

Har du ett favoritpass du alltid kör? Toppen! Men försök att variera din träning för att få bättre resultat. Kroppen vänjer sig snabbt vid träning och för att utvecklas behöver man variera sina pass. Dessutom blir det såklart mycket roligare att träna om man får lite variation.


Du tränar när du är sjuk

Du känner dig trött och krasslig men går ändå till gymmet. Tänk om! Om du känner dig sjuk behöver du vila. Har du feber eller ont i halsen är det extra viktigt att du tar det lugnt eftersom fysisk aktivitet riskerar att skada ditt hjärta. Kryp upp i soffan så blir du frisk snabbare och kan snart köra igång igen.

Du sätter orealistiska mål

Att träna mot mål är bra och motiverande, men inte om de är orealistiska. Då blir det faktiskt motsatt effekt. Fundera på vad som är rimligt för dig och sätt upp realistiska mål med minde delmål på vägen. På så vis blir du motiverad och peppad att fortsätta träna.

Andra artiklar

Bli medlem

Bli medlem

Våra flexibla medlemskap finns i många varianter bara för att passa just dig och din träning.